Momio och Moviestarplanet/Jönköpings tingsrätt Foto: Skärmklipp/Mattias Landström

Skrev till småflickor på barnsajter att de var sexiga

Han hängde på sajter ämnade för barn. Skrev till två småflickor om sex och ville se den ena flickans bröst. Själv skickade han bilder på sitt könsorgan. Nu döms han i Jönköpings tingsrätt för brott, men den ena flickan nekas skadestånd, trots att han gjort sig skyldig till brott. 

Mannen som är i 40-årsåldern och hemmahörande i Vaggeryds kommun, åtalades tidigare denna månad för sexuellt ofredande och för försök till utnyttjande av barn för sexuell posering, det efter att han kontaktat två unga flickor på barnsajter och skrivit om sex och skickat bilder.

Ville föra in sin penis
Det började i våras, då gick mannen in på sajten Moviestarplanet och skrev till en 13-årig flicka. Han frågade om hennes bröst och han skickade också en bild på sin penis i erigerade tillstånd. Han skrev också att han ville föra in sin penis i henne. 

Bad ständigt om bilder
Ungefär två månader senare, kontaktar mannen ytterligare en flicka på sidan Momio. Hon bara tio år gammal. Han skrev till henne: “kan jag få se dig, vad sexig du är skulle vilja se dina bröst, kan jag få se dina fina bröst, visar du dina bröst då.”
Han frågade henne flera gånger om hon kunde skicka bilder, men slutligen valde flickan att avsluta chatten med mannen, men då hade hon redan skickat en bild på sig. Bilden var cirka två går gammal. 

Ogillar 13-åringens skadeståndsanspråk
Mannen döms för sexuellt ofredande och försökt till utnyttjande av barn för sexuell posering och får nu skyddstillsyn och ska genomgå ett program som påföljd för brotten. Han ska dessutom betala 5 000 kronor i skadestånd till den tioåriga flickan, men den 13-åriga flickan får inga pengar. Rätten ogillade hennes yrkande om skadestånd och menade att hon själv hade varit drivande i de samtal de hade på chatten. 

Mannen är sedan tidigare dömd för samma typ av brott. 

-----

No more pages to load