Pinchos smygpremiär Foto: Mattias Landström

Perfectamente Pinchos- ljuvlig mat i alla dess former

Sveriges första och enda app-restaurang höll en lyxig smygpremiär under måndagskvällen. 

Och Pinchos i Jönköping är precis som man känner igen det från bland annat Göteborg.

Pinchos är den utmärkta restaurangen för såväl den som är liten eller stor i maten. Här kan man nämligen beställa hur många smårätter som helst. Passande för ett sällskap där alla vill äta olika mycket. Kanske är man inte vidare hungrig en kväll och bara vill ha ett tilltugg, medan vännen mitt emot är vrålhungrig och behöver beställa sju, åtta, eller nio smårätter för att bli mätt och belåten. 

Välrenommerad restaurang
Pinchos öppnade först i Göteborg och har sedan spridit sig till ett tiotal städer i landet, något jag får tacka Gud för, då jag har saknat restaurangen i min hemstad, Jönköping. När jag sedan hörde nyheten om att de skulle öppna, så blev jag mer än överförtjust. Något som även Emma Utterström, restaurangchef i Jönköping är superglad över. 
– Det är jättekul det här och det känns så bra att vi äntligen är klara med allt och kan öppna. 

Billigt, blandat, bra
Som restaurangen uttrycker det själv: “Ingen gillar allt, men alla gillar något. Därför har vi skapat en meny med rätter av alla dess slag från hela världens kök.”
Och det säger så mycket om vad Pinchos är och hur de vill ha det. Och detta har gjord restaurangen unik i Sverige. Och för att inte tala om priset, du kan blir mer än mätt på under 150 kronor under en kväll, inklusive dryck. Vilken restaurang får du en kvällsmiddag för 150 kronor? Jo på några ställen, men frågan är hur vällagad och god den maten då är. På Pinchos är den nämligen perfekt. 

Dessutom finns det gott om platser, så massvis kan komma och invadera Pinchos.
– Vi har 110 platser, i tre olika rum som vi kallar för, röda-, gröna-, och rosa rummet, förklarar Emma Utterström.

Lär dig stuket
Konceptet är simpelt. Du beställer det du vill ha via appen. Du trycker i vilken smårätt du vill ha och hur många du vill ha av varje sort. Kanske vill du ha fem rätter av exakt samma sort, eller så vill du som de flesta variera dig. 
Oavsett om du vill äta vegetarisk, fisk, fågel eller kött, så finns allt där för dig. Sedan beställer du dryck (eller om du gör det före du har bestämd vad du vill äta) och de kommer i bland annat sockersöta syltbrukar á la 50-tal(kolla fotona i bildspelet, så förstår ni). 
När du har beslutat dig vad du vill äta och dricka så skickar du beställningen via appen och den går direkt till köket. När din mat väl är klar, får du ett app-meddelande som säger att du är välkommen att hämta din planka med alla smårätter på. 

Moulin Rouge
Vill du dessutom äta i fullkomligt unika lokaler som påminner om Moulin Rouge med sin sensuella, lite raffiga, men samtidigt stilfull inredning.
Möblerna, lokalen och även personalen är tjusiga, uppklädda och enastående. Med andra ord är det passande för en dejt och en romantisk afton. Även om det hade varit ännu bättre om restaurangen låg i källarlokaler som den gör på två av Pinchos-restaurangerna i Göteborg, det gör det mysigare och mer romantiskt. 

Med andra ord, bege dig genast till Pinchos, annars gör du både mig och dig själv besviken. 

Emma Krantz
emma.krantz@jmini.se 

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

-----

No more pages to load