Love and Mercy, om Brian Wilsson från Beach Boys Foto. pressbild

Beach Boys på Folkets Bio

Folkets bio i Jönköping visar spansk kriminalare. 

Den här veckan visar Folkets Bio i Jönköping dels filmen Love and Mercy, om Brian Wilsson från Beach Boys som förlorade sig själv under Beach Boys storhetstid och fick kämpa för att ta sig tillbaka. En gripande film med mycket värme och mycket musik.

Folkets Bio visar även filmen Marshland, en hyllad spansk kriminalare om två poliser som försöker få fast en seriemördare i ett Spanien fortfarande sargat av Franco.

Love and Mercy
Ålder från 7 år
Beach Boys ledare, Brian Wilson, förlorar greppet om verkligheten under arbetet med popmästerverket, Pet Sounds. På 1980-talet är han en bruten och förvirrad man, som står under ständig övervakning av sin terapeut, Dr. Eugene Landy. En film om skapande, framgång och att gå sönder.

VISAS sön 25/10 kl.16.30
Regi Bill Pohlad
Ursprungsland USA
Tid 121 min

Marshland
Det är 1980 och Spanien är fortfarande svårt sargat av Franco. I en liten bortglömd stad djupt i den spanska södern har ett antal brutala mord på unga flickor skett. Två av Spaniens bästa poliser skickas till mordplatsen för att undersöka händelserna. Med helt olika arbetsideologier måste de nu hitta den gyllene medelvägen om de ska lyckas hitta och ta fast den mördare som i åratal terroriserat ett samhälle fyllt av kvinnohat, grundat i ett mörkt förflutet.

VISAS sön 25/10 & ons 28/10 kl.19.00 
Regi Alberto Rodriquez
Ursprungsland Spanien
Tid 105 min
Ålder från 15 år

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

 

-----

No more pages to load