Christian Johansson Foto: privat

Tredje boken för Christian Johansson

Berätta om dig själv?
– Jag är född i Umeå för en massa år sedan, men uppvuxen och länge boende i Habo och sedan i Jönköping på Lillgatan. Jag gick gymnasiet i Jönköping, Per Brahe och Ida skola, och var länge involverad i den lokala rockmusiken (jag sjöng bland annat i ett band som hette Yokel Lips) och hade flera spelningar i Kulturhuset, samt medverkade på Rocksjöfestivalerna.

– Jag flyttade från staden när jag var 23 för att plugga i USA. Därefter har jag också bott i Eskilstuna innan jag beslutade mig för att flytta till England.

– Numera är jag gift och har en son och är bosatt i nordöstra England i en stad som heter Newcastle upon Tyne. Jag arbetar sedan drygt åtta år tillbaka med företagsutbildning och skriver när det finns tid över på mina berättelser.

Är boken skönheten din första bok?
– Nej, Skönheten är min tredje thriller. De andra heter ”Herr Lombardo” (2012) och ”Parastius” (2014). Jag har också släppt en barnbok ”Förflyttarna” (2011)” samt en novellsamling ”För dem på baksidan” (2001).

Hur ska du nå ut med boken?
– Förlaget har kontaktat flera tidningar och olika internetbloggar för att väcka intresse. Det gäller att synas och recensioner är ofta det bästa sättet att nå ut. Annars sker mycket aktivitet via sociala medier, förlagsblogg och Facebook. Jag försöker också att göra reklam för den här boken och mina övriga alster via min hemsida: http://christianjohansson.wix.com/christian-johansson

Varför valde du lokalanknytning på boken?
– Jag vet in. Boken skrev sig själv och Jönköping/Habo passade bra att förlägga delar av handlingen i. Jag känner dessutom till trakten väl och behövde en ö och valde Visingsö.

Vad är det bästa med Jönköping?
– Det är en mycket vacker stad, har mycket att erbjuda och numera ett lag i allsvenskan, vilket verkligen är på tiden! Jag har dessutom alltid känt mig hemma i staden.

Hur kom det sig att du flyttade till England?
– Jag ville prova något nytt. Jag har flyttat runt en hel del i mitt liv och efter att ha bott utomlands i 2.5 år (USA) så var jag sugen på att flytta närmare Sverige och England passade bra. Jag hade tänkt att stanna i Newcastle i ett år, men träffade min hustru redan efter tredje dagen och vi gifte oss sex månader senare och i mars nästa år har jag bott i England i tretton år. Jag trivs bra. Det är en internationell stad, som har stort utbud för nöje och mat, ett hyfsat fotbollslag och dessutom vackert beläget vid havet och inte långt till Skottland.

Kommer du att flytta tillbaka till Jönköping?
– Det vet jag inte, men man ska aldrig säga aldrig. Det är definitivt en av de platser som jag skulle kunna tänka mig att återvända till.

Tillsist vad tar du med dig till en öde ö?
– Om det fanns elektricitet så skulle jag ta med mig: Bruce Springsteens samlade verk, James Ellroys böcker, goda viner, Sopranos DVD-box, samt mi

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load