Kontrollrum på HoboRec Studios Foto: Privat

Livemusik från HoboRec Studio i Jönköping

HoboRec Studios har börjat med ett nytt koncept och det innebär att ett band kommer till studion och spelar in låtar live som också filmas och läggs ut på Youtube.
– Just nu finns det material för att lägga upp en ny video varje fredag en månad framåt, säger Ulf Blomberg, delägare och ansvarig för Hoborec Studios.

HoboRec Studios har funnits sen 2004 men har varit som mest aktiv de två senaste åren där Ulf numera jobbar heltid. Studion är lokaliserad på Öxnehaga och Ulf berättar att han och hans delägare startade studion för att det under den tiden inte fanns många studios runt omkring Jönköping som inte var allt för dyra.
– Ja, vi startade den på grund av bristen på studios som kunde erbjuda vettiga inspelningar för en inte all för dyr kostnad.

Men sen en tid tillbaka har man alltså satsat på ett nytt koncept med liveinspelning och filmande. The Harvest, Reedon Green, Lagoon och Black Temple är band som har gjort sessions i studion och som ligger uppe på youtube. Ulf sköter allt som har med inspelning, mixning, filmning och editering av videos.

Länk till serien av liveklipp hittar du här:
https://www.youtube.com/watch?v=yg0eRpmxxiY&list=PL2rYPjM10MOskDfF0IN6-Lod0QKWKLpjs&index=1

-----

No more pages to load