Mycket aktivitet i city på påskafton

På påskafton fylls city av påskaktivitet. Traditionsenligt går barnens höjdpunkt, Blåkullaträffen, av stapeln på Hoppets Torg och nytt för i år är ”Stora påskjakten i city”, där besökaren får chans att leta påskägg innehållande vinster från 50-talet verksamheter.

Blåkullaträffen, som börjar kl 11.00, utgår från Hoppets Torg och är en aktivitet helt på barnens villkor. Här kan barnen utmana påskharen i Friskis & Svettis påskrace, bli ansiktsmålade påsken till ära, tävla om ett glasskalas från Mormor Magdas Glass och sjunga loss ihop med Ayabayaband.
– Förra året hade vi över 300 barn på plats och vi hoppas på samma succé i år, säger Judith Kirkhoff som projektleder Blåkullaträffen för andra året i rad. Som det ser ut nu så har vi vädret på vår sida så förutsättningarna finns, fortsätter hon.

Mellan Hovrättstorget och Filmstaden

”Stora påskjakten i city” arrangeras för första gången i Jönköping på påskafton med start kl 10.00. Ca 50 påskägg har då placerats ut i city, mellan Hovrättstorget och Filmstaden. I påskäggen gömmer sig fina vinster från verksamheterna i city.
– Det är riktigt fina vinster som gömmer sig i äggen. Bl.a. hotellövernattningar och presentkort från butiker, restauranger och caféer så det är helt klart värt att vara på plats från kl 10 och leta, säger Simon Staflund eventkoordinator på Jönköping City.

Utöver ”Stora påskjakten i city” och Blåkullaträffen kommer barnen även kunna träffa påskmaskotar som delar ut godis på Väster.

”Stora påskjakten i city” och Blåkullaträffen arrangeras av Jönköping City i samarbete med Jönköpings Posten.

fakta

Programmet för Blåkullaträffen på Hoppets Torg:
 
11.00 Blåkullaträffen börjar
11.15 Uppvärmning inför Påskrace tillsammans med Friskis &Svettis
11.30 Start Påskrace
12.00 Paus
13.00 Dansa och sjung loss med Ayabayaband
13.45 Vinnare presenteras
13.50 Glass delas ut från Mormor Magdas Glass och goodiebags från Jönköping City
14.00 Nu flyger vi till Blåkulla

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load