Musikalsuccé till Jönköping – Amy Diamond som Snövit

På fredag kommer publiksuccén Snövit The Musical på Jönköpings Konserthus. I huvudrollen som Snövit ser vi Amy Diamond.

Snövit har gjort succé runt om i landet och har setts av fler än 100 000 personer. På fredag kommer musikalen till Jönköpings Konserthus.

Amy Diamond som Snövit
Ny i rollen är Jönköpingsbon Amy Diamond, känd för sin pop-karriär men också nominerad till film-Guldbagge. Hennes styvmor, den elaka drottningen görs liksom tidigare av Nanne Grönvall. Bland de nya namnen finns även Erik Segerstedt (Idol, EMD, Melodifestivalen) som här musikaldebuterar som den u¨bercoole prinsen. Jakob Stadell, Guldmaskbelönad musikalartist, spelar den nye svekfulla och fega Härolden.

Så här skriver produktionsbolaget om ”Snövit – The Musical”:

”Den bjuder på stor ensemble, påkostade kläder och fantasifull scenografi. Inte minst dvärgarna är smått osannolika figurer som utgör en av höjdpunkterna. Musiken spänner från ballader till rock, gladjazz och house. Musikalen är en känslomässig berg- och dalbana där sorg, skratt, dramatik och show glaseras med discokänsla. Den ondsinta drottningen, som innerst inne vill bli älskad, kämpar för evig skönhet men hennes spegel säger att styvdottern är vackrare. När Snövit tvingas att fly hamnar hon hos de sju dvärgarna där till sist prinsen kommer till undsättning. I ”Snövit – The Musical” tas ut svängarna rejält med stor drivkraften och flödande humor. Musikalen lämpar sig för barn och vuxna i åldrarna 3–100 år.

-----

No more pages to load