Foto: Pressbilder/Mattias Landström

Galet färghinderlopp till Jönköping

I sommar kommer det omtalade färghinderloppet Color Obstacle Rush till Jönköping.

– Vi räknar med närmare 3 000 deltagare, säger vd:n Lauri Kokko till Jmini.

Den 29 juli förvandlas Knektaparken och Rocksjön till en rejäl färgexplosion när det finska färghinderloppet Color Obstacle Rush intar Knektaparken och Rocksjön.

Banan, som är fem kilometer lång, består av 15 spektakulära hinder där deltagarna skall ta sig igenom skum, musik samt sex olika färgkontroller.

Första gången i Jönköping
Idén bakom färghinderloppet föddes för tre år sedan i Finland och finns nu i bland annat USA och åtta andra europeiska länder.
Förra året hade evenemanget premiär i Sverige och i år är det alltså Jönköpings tur att få besök av eventet.

– Efter många människor hade bett oss att komma även till Jönköping, beslutade vi att besöka staden. Vi var förvånade över hur vacker staden är och hur varmt stadens personal välkomnade oss, berättar Lauri Kokko, vd för Color Obstacle Rush.

Även om det finns ett finns ett form av tävlingsmoment menar Kokko att arrangemanget också har en filosofisk tanke.

– Vår huvuduppgift är att visa folk att idrott kan vara rolig. Det finns ingen tidtagning och den som vinner får samma pris som alla andra – ett fantastiskt bra humör. 

Hur många deltagare räknar ni med?

– Vi räknar med att det kommer att vara cirka 3 000 deltagare, men vi har 3 500 biljetter till Jönköping. Tyvärr kan vi inte ta fler löpare än 3 500 på grund av bekvämlighet och säkerhet för deltagarna.

– Vi vill ge våra löparna så rolig och smidig löpupplevelse som möjligt, säger Lauri Kokko avslutningsvis.

-----

No more pages to load