Peter och Bruno gav energikickar

Konsert: Peter o Bruno On Tour

Medverkande: Peter Johansson, Bruno Mitsogiannis

Kompband: Jamie Humphries, gitarr, Pelle Lindh, gitarr, Niclas Lindblom, bas, Kjell Gustavsson, trummor, Micke Svedlund, keyboard. Kör: Mia Stegmar och Annelie Axon

Betyg:

Vilken show, vilken kväll Peter o Bruno bjöd på. En show som hade allt och lite till, tempo, sång/stämsång på hög nivå, en bra mix av musik, rock, ballader och en otroligt oslagbar och osinligt strömmande energi som smittade av sig. Allt från början byggt på en idé att spela in en musikvideo när de som vanligt satt och jammade i logen på Chinateatern under en föreställning av Rock of Ages. Det slutade med att de fortsatte spela in musikvideos och det blev veckans video och till slut en skiva, efter utflykt till Nashville. Det födde i sin tur en annan idé, en bra idé och som publiken i ett fullsatt konserthus fick ta del av på lördagskvällen och som de tog del av det. En publik som också fick önska låtar och vilka som helst.

”Dont stop me know” av Freddy Mercury, sjöng excellente Queentolkaren Peter, inledningsvis och här fanns det ingen som ville stoppa de här två kompisarna. Två fullfjädrade musikalartister, entertainers och musiker som även trakterar flertalet instrument och lite överraskande också visade de vad de kunde med stockar i nävarna bakom var sitt trumset.

De här grabbarna har vi sett och hört i produktioner som ”We will Rock You”, Rock of 80´s och senast Jersey Boys, grabbar som framförallt kompletterar varandra, icke minst i stämsång i den högre tonskalan. Och ibland verkar det som om de blir överraskade själva av vad de åstadkommer. Överraskande var också att gitarristen Pelle Lind stod mer eller mindre i mörker. (Han kanske var lite blyg).

Hör bjöds på en tre timmar lång konsert med egna nya låtar av Peter o Bruno, låtar som är en del av grunden i konserten, men naturligtvis också låtar som inledningslåten och ”We are the Champions”, ”Radio Gaga”, ”Beat It” av Queen, Freddy Mercery, Michael Jackson. I första set som var den något lugnare, även om det var passande drag inledningen, bjöds på en del ballader bland annat ”A love song” och ”Back to you” som de skrivit tillsammans.

Allt mottogs av publiken på bästa tänkbara sätt och de kunde i stort sett alla låtar och sjöng med så man nästan blev misstänksam på att det var inhyrda körer. I want it all”, sjöng publiken och fick det, ”Hotel California”, ”I want to break free”, I want it all”, ”Dead or Alive”, ”Radio Gaga” med mera.

Hade konserthuset på Elmia stått på pålar, vete sjutton om inte det hade lyft. En sådan publik som på lördagskvällen ser man sällan alla stod hoppade, gungade och sjöng med, har aldrig hört så många sjunga under en konsert.

”Va äre mä er Jönköping.” Undrade Peter imponerad av publikens mottagande.

Tillsammans med Bruno, komp och kör var de orsaken till publikens positiva reaktioner. Det här var underhållning på mycket hög nivå.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load