SEMST gör i år sin tredje, och hittills största, Sverigeturné. I år kommer den till Jönköping. Foto: Anders Berg

Stand up-succén till Jönköping: Hissar Jätten och dissar kebaben

I april kommer stand up komikern Branislav Pavlovic till Jönköping tillsammans med SEMST-gänget. Han hyllar Jönköpings Jätten Vist som sin ”favoritgrej” och dissar kebaben. 

– Den levde inte upp till hypen, säger Branislav Pavlovic, till Jmini.

Den 6 april gör stand up showen SEMST, för första gången, ett stopp i Jönköping, med komikerna Branislav Pavlovic, Aron Flam, Jonatan Unge och Ahmed Berhan.

– Det här är den sista stand up showen om godhet. Eller i alla fall vår tolkning av godhet, säger Branislav Pavlovic.

Gör sin största Sverigeturné

SEMST gör i år sin tredje, och hittills största, Sverigeturné. Den här gången kommer komikerkvartetten till Sofiehof Underjord.

– Det ska bli kul att få komma till fler städer. Jag hoppas bara att jag överlever alla 22 föreställningar, säger Pavlovic, känd från bland annat BZBuddz, Finess – Work in Progress klubb och RAW Comedy Club.

“Tänk Hasse Brontén, fast tvärtom”

Nu hoppas han att den kommande turnén ska generera en massa skratt samtidigt som han vill att föreställningen ska lämna publiken med en tankeställare. Han säger att föreställningen vänder sig till en intellektuell publik. “Tänk Hasse Brontén, fast tvärtom.”

– Jag tror att alla komiker har någon form av superhjältekomplex där vi tror att vi ska kunna rädda världen, samtidigt som vi vill sätta eld på den.

Han sammanfattar showen som väldig rolig, kaxig och tänkvärd.

– SEMST står för Super Epic Mega Sweet Titans. Vi är beredda på att folk kommer uppfatta oss som lite kaxiga.

Har du någon personlig koppling till Jönköping?

– Det är inte så ofta jag är i Jönköping, men jag uppskattar att åka igenom staden. Det är väldigt fint. När jag var liten så bilade vi ofta till Serbien och då åkte vi igenom Jönköping. Min favoritgrej var det där trollet som ni har och mina föräldrar var alltid tvungna att väcka mig så att jag inte skulle missa det.

”Kebaben är lite överskattad”

– Just det, jag har ätit i Jönköping en gång också. Ni är ju ganska kända för er kebab, men jag tyckte att den var lite överskattad. Den levde inte upp till hypen. Jag hoppas inte att folk blir upprörda nu bara.

-----

No more pages to load