Locomotiv GT gästar vårens första Rockgarden i Habo. Foto: TLP

Tunga artistnamn när Rockgarden kickar igång våren

Lördag 25 februari rivstartar vårpremiären av SpinnetNostalgin Rockgraden i Habo med Snowstorm som kvällens huvudband. Det svenska rockgruppen toppade hitlistorna under 1970- och 80-talet.

– Snowstorm är ett av de äldsta och bästa nostalgibanden vi har, säger Lucas Söderberg, arrangör.

Årets första Rockgarden bjuder på tunga nostalgiband på scenen. Huvudband är inga mindre än den Göteborgsbördiga rockgruppen Snowstorm, mest kända för låten Sommarnatt som nådde en andraplatsen på Sverigetopplistan, när den var som störst.

På artistlistan finns även rockbandet Locomotive GT.

– Förköpet går bra och jag hoppas givetvis på fullsatt, trots att det krockar med mellon. TV-soffan är vår största konkurrent. Men gör man bara ett tillräckligt bra arrangemang så funkar det, säger Lucas Söderberg.

För att lördagens Melodifestival inte ska vara ett hinder för gästerna har Söderberg ordnat en storbildsskärm för, som han själv uttrycker det ”alla otrygga melloälskare”.

Spelningarna på den stora scenen drar igång ordentligt klockan 21 på lördagen.

– Nytt för i år är att vi har fixat till belysningen och scenerna i lokalen. Dessutom har vi gjort loger till alla artister.

Nu är ambitionen att Rockgarden ska anordnas minst en gång i månaden under våren.

– Gärna fler gånger, men det beror på om jag lyckas få tag i bra artister. Det är så kul att göra detta i Habo. Jag trivs där. Det är inte så ofta det händer något på de mindre orterna och det kan vara skönt att slippa att åka in till Jönköping ibland.

Söderberg understyrker att det går bussar och tåg hem sent på natten från Habo, så man behöver inte vara orolig över hemtransport.

Arrangemanget vänder sig till en publik som är 35 plus, en annars undanskuffad målgrupp när det gäller utbudet i nöjesvärlden, enligt Lucas Söderberg.

– Det är få som kör mot 35 plus. Men vi ger järnet, det är inget fusk här. Och eftersom att vi gör det på en mindre ort så lockar det blandade åldrar.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load