Nadia Tehran. Foto:Pressbild

Jönköpingsartist handplockad till internationell musiksatsning

Jönköpingsartisten Nadia Tehran är en av tolv svenska artister som handplockats till musiksatsningen Red Bull Sound Select, som ska hjälpa svenska artister att slå igenom internationellt.

Nadia Tehran är en av tolv handplockade artister till den svenska upplagan av Red Bull Sound Select. Under hösten kommer några av dessa dessutom ges chansen att spela på den amerikanska musikfestivalen 30 Days in Chicago – en månadslång festival som samlar morgondagens artister och i stort sett hela musikbranschen. 

Uppträtt på Way Out West
Hon växte upp med iranska föräldrar i en kristen miljö, började lyssna på punk redan vid 12-års ålder och har under de senaste åren utvecklat en rebellisk musikstil som byggs upp av hårda beats, popmelodier och hiphop-element. Nadia Tehran har redan hunnit turnera med hiphop-stjärnan Yung Lean och spelat på stora festivaler som Roskilde och Way Out West.

Förra året släppte Nadia musik i form av EP:n ’Life Is Cheap, Death Is Free’ och nyligen släpptes musikvideon till singeln ’Refugee’ som skapade stor uppmärksamhet när den spelades in i Iran – trots att det var olagligt.

Den 9 mars göra en spelning med den svenska popstjärnan Beatrice Eli i Stockholm.

-----

No more pages to load