Mathias Algotsson kommer till Spira. Foto: Pressbild

Klassiskt svängande jazzpianist till Spira

Mathias Algotsson är Sveriges mångsidigaste pianist. Han är en klassiskt svängande jazzpianist men också en av operasångerskan Barbara Hendricks favoritackompanjatörer.

På torsdag den 9 mars kommer han till Spira.

Kännetecknande för Mathias Algotsson är hans förmåga att skifta mellan olika stilar, ena stunden en klassiskt skolad pianist vid flygeln och i nästa stund lockar han fram hammondorgelns groove i en blues. Men han är också en kompositör av rang och som sådan håller han sig inte bara till jazzen. Som gammal körsångare med bakgrund i Adolf Fredriks musikklasser skriver han för bl. a. Gustaf Sjökvists kammarkör.

Tre av hetaste namnen på jazzscenen
Mathias Algotson har med sin kvartett nyligen genomfört en turné ute i länet och nu är det dags för en konsert på Spira. I kvartetten ingår tre av de hetaste namnen på den svenska jazzscenen. De två blåsarna trumpetaren Karl Olandersson och saxofonisten Klas Lindquist gör sällskap med basisten Svante Söderquist. Musiken kan karaktäriseras som kammarjazz och har jämförts med den musik som Lars Gullin och Arne Domnérus spelade på 50-talet, då svensk jazz hade sin guldålder.

Kvartetten spelar på Spiras Caféscen på torsdag den 6 mars i ett arrangemang av Jönköpings Jazzklubb. 

-----

No more pages to load