Nils Landgren kommer till Spira. Foto: Steven Haberland

Nils Landgren till Spira

Nils Landgren, mannen med den röda trombonen, är en fixstjärna på den svenska och europeiska jazzhimlen. Han har genom åren arbetat med de största inom jazzen, som Herbie Hancock och Thad Jones, men också Björn Skifs och ABBA. På torsdag den 16 mars kommer han till Spira.

På sin aktuella turné möter Nils Landgren amerikanen Vince Mendoza tillsammans med Bohuslän Big Band i ett program de kallar Still Crazy After All These Years.

Vince Mendoza är en mycket meriterad arrangör och kompositör med 6 Grammys i bagaget. Han har arrangerat för Björk, Robbie Williams, Joni Mitchell och många andra storheter. Han arbetar också regelbundet med storband hemma i New York och i Europa.

Nu är det Bohuslän Big Band han ska leda med trombonisten Nils Landgren som solist med musik av bl.a. Paul Simon och Leonard Bernstein. Bohuslän Big Band är ett av Sveriges få professionella storband och har av Polarpristagaren Quincy Jones utsetts till ett av världens bästa. Under många år var Nils Landgren konstnärlig ledare för storbandet och nu frontar han dem åter med sin röda trombon.

Konserten hålls på Spira torsdag 16/3 i arrangemang av Jönköpings Jazzklubb.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load