Drillflickorna firar i år 25-årsjubileum och var extrataggade och gjorde mycket bra ifrån sig

Musikalisk resa med sting

En musikalisk resa runt jorden på 80 minuter utlovade Norrahammars Musikkår vid sin vårkonsert på Söndagseftermiddagen och höll vad de lovade och lite till. Det var en taggad kår som var på sitt allra bästa spelhumör och den som är bra på att tagga är dirigenten Yngve Nordström. Han guidade kåren och publiken runt vår jord med härliga låtar, excellent framförda av musikkåren. Men så hade man också lite trumfkort att bjuda på. Drillflickorna, som i år firar 25 år, och som också var taggade för den här konserten, gjorde bra ifrån sig. I låten “Life on mars” passade man på att hylla David Bowie med hjälp av gitarristen Daniel Glad.  

Operasångaren Pär Fürst Nilsén, konsertens gäst kommer från Sävsjö och har fått skolning av bland annat Håkan Hagegård, var en riktig överraskning av det positiva slaget. En baryton 28 år gammal och som bor i Jönköping visade klass och bjöd på lite blandad kompott. Resan gick mot Finland och Pär sjöng “Svarta Rosor” av Jean Sibelius och följde upp med “Anthem” ur Chess. Vilken röst och en operasångare som textar så man hör varenda bokstav, härligt. Det var förmodligen inte många i publiken som hört eller ens känner till den här sångaren som tog sin publik med storm och “Till havs”. Jag han bjöd med bravur på Jussi Björlings paradnummer som avslutning ackompanjerad av Kerstin Jansson. 

Den musikaliska resan runt Jorden fortsatte mot elephantlandet Indien och musikkåren bjöd här på härlig filmmusik i “Baby Elephant Walk” av Henry Mancini och ledmotiv i filmen “Hatari”. Det bjöds på mer filmmusik från filmen “Hawaii Five-o” och “How the West Was Won” ur filmserien om Familjen Macahan. Pär bjöd på mer skönsång av Benjamin Britten och “Largo Al Factotum” ur Rossinis “Barberaren i Sevilla” och så “Hjertets melodier” av Grieg och text av H C Andersen. Innan desss hade vi fått lyssna till både “Brazil” och Ungersk dans No 5. En härligt musikalisk eftermiddag framförd av spelglada musiker och pigga drillflickor.   

 

 

 

fakta

Konsert: Jorden runt på 80 minuter

Medverkande: Norrahammars Musikkår och Drill, dirigent Yngve Nordström. Gästolist: Pär Fürst Nilsén, Kerstin Jansson, flygel.

Plats: Spira/konsertsalen

-----

No more pages to load