New York-musikern James Maddock kommer till Jolie Live. Foto: Pressbild

New York-legendar till Jolie Live

New York-legendaren James Maddock gör sin enda publika spelning på sin Europaturné i Jönköping. Den 8 april står han på scenen på Jolie Live och låter publiken njuta av sina underfundiga låtar med mycket själ och ännu mer hjärta. 

– Han trollband verkligen publiken när han var här för tre år sedan som medlem i Light of Day-konceptet, berättar Hans Ludde Ludvigsson, en av männen bakom Jolie Live-satsningen och för närvarande ute på turné i Europa tillsammans med James.

James Maddock är ursprungligen engelsman men tog steget över till New York i början av 2000-talet. Där blev han snabbt ett av de ledande namnen i det fantastiska moln av kreativa New Jersey-musiker som frodas i trakterna från the Big Apple ner till Asbury Park – Bruce Springsteen, Willie Nile, Southside Johnny m fl.

– Vi har hållit kontakten sedan han var här och träffas då och då i Asbury Park och när han frågade om vi kunde göra en turné ihop med så kallade “vardagsrumsspelningar” i Tyskland, och Holland svarade jag naturligtvis ja. Och då tyckte jag att vi kunde avsluta med en spelning öppen för allmänheten på Jolie Live här i Jönköping. Som tur är tyckte han att det var en riktigt bra idé, säger Ludvigsson i ett pressmeddelande.

Samma kväll återfinns även de lokala hjältarna Lena Robért och Peter Högklint på scenen.

-----

No more pages to load