Simon Näslund Foto: TV4

Simon inför den direktsända semifinalen av Talang

På lördag 29 april tävlar Huskvarnabon Simon Näslund, 17, i den direktsända semifinalen av Talang som sänds på TV4. 

– Det är oerhört kul och spännande, men jag är ännu mer nervös än vad jag var förra gången just för att det är live, säger Simon Näslund.

Som Jmini tidigare skrivit om deltar den lokala förmågan Simon Näslund i årets upplaga av familjeunderhållningsprogrammet Talang. När det andra avsnittet från deltävlingarna sändes den 25 mars bjöd 17-åringen på en storslagen debut med stående ovationer och en jury i extas.

Efter sex deltävlingar blev Näslund, eller Nicelund som han själv kallar sig, en av tjugo talanger som tog sig vidare till de tre semifinalerna. På lördag direktsänds den första semifinalen och då är Huskvarnakillen en av sju tävlande.

Lördagens motstånd består av hårdrockaren Oliver Rytting, magikern Daniel Kane, rapparen Nigma, dansgruppen The Sugar Collective, robotgänget LiU och de dansanta systrarna Celey.

– Det är oerhört kul och spännande, men jag är ännu mer nervös än vad jag var förra gången just för att det är live, säger Näslund.

Talangjuryn består i år av Alexander Bard, Kakan Hermansson, LaGaylia Frazier och David Batra, men på lördag ligger makten i tittarnas händer. Två tävlande ur varje semifinal går vidare till finalen.

– Jag kommer att framföra en ny låt som jag har gjort om till min egen. Jag ska försöka vara mig själv och sedan får det gå som det går helt enkelt, säger Näslund och tillägger:

– Jag känner mig jätteglad och tacksam för att så många tycker om det jag gör.

Näslund berättar att han försöker ha låga förväntningar för att slippa bli besviken. Men oavsett hur det går i Talang har han ambitioner om att kunna leva på sin musik i framtiden.

– Musiken betyder väldigt mycket. Den gör att man kan komma bort från verkligheten en stund. Man kan bara försvinna. När jag står på scenen så är det liksom bara jag, gitarren och musiken – det är en sådan härlig och overklig känsla, säger han.

Som stöd under lördagens direktsända semifinal har han sin mamma, sin farmor och några kusiner i publiken. Hans pappa kommer att finnas med backstage.

Den stora finalen äger rum fredag den 19 maj och då är det tittarna som avgör vem som vinner äran och en halv miljon kronor.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load