I sommar återvänder Diggiloo-turnén till Hooks Herrgård. Foto: Kristofer Sandberg

Eurovisionstjärnans sommarlöfte till Jönköpingsborna

I sommar återvänder den populära Diggiloo-turnén till Jönköpings län och Hooks Herrgård. Ett av årets nytillskott är Melodifestivalen-vinnaren Robin Bengtsson.
   – Det kommer bli en jäkla härlig kväll. Och det kommer passa alla från gammelfarmor till nyfödda dottern i princip, säger han.

Den 29 juli utlovas fest för hela familjen på Hooks Herrgård. Då kommer nämligen den populära sommarturnén Diggiloo tillbaka till anläggningen.

Showen har funnits i 15 år och setts av närmare 1,5 miljoner människor sedan starten. Årets uppställning består av Tommy Nilsson, David Lindgren, Wiktoria, Charlotte Perrelli, Jessica Andersson, Bruno Mitsogiannis, Robin Bengtsson, Andreas Johnson och komikern Özz Nujen.

För Melodifestivalen-vinnaren Robin Bengtsson blir det Diggiloo-debut.

– Det känns svinroligt faktiskt. Jag var och tittade på dem förra året i Luleå och tyckte det såg jäkligt skoj ut. Det var en härlig produktion, säger han till Jmini.

Hela idén med Diggiloo är enligt Bengtsson att locka en så bred publik som möjligt.

– Det kommer bli en jäkla härlig kväll. Och det kommer passa alla från gammelfarmor till nyfödda dottern i princip. Det är bara att ta med hela familjen och komma och mysa med oss.

En som varit med betydligt längre på turnén är sångerskan Charlotte Perrelli. I år ser hon extra mycket fram emot att få återvända till Hooks Herrgård.

– Jag är uppvuxen i Småland, så det är inte så långt från mina hemtrakter. Det är ett sånt där smultronställe att få komma till, säger hon.

Vad är det som lockar tillbaka dig till just den här produktionen?

– Det är ju häftigt att vara med på en så här stor turné. Det är den största rullande turnén vi har i Sverige. Att få komma till välfyllda arenor med 5 000–10 000 personer, det är alla artisters dröm.

– Jag kan utan att överdriva säga att det är världens bästa sommarjobb.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load