Premiär för sommarens Café 93

Läsarnyhet. Idag, tisdag var det premiär för Café 93.

På förmiddagen sken solen och lätta vindar svepte in från Vättern. Många passar nu på att sola på Vätterstranden, och en del har badat, men dagens temperatur 13 grader inbjuder inte till någon längre simtur. Många besökare hade sett de uppsatta skyltarna och passade på att ta en fika, äta en glass och ta en lunchpaj.

Hanna Lindberg är en av feriepraktikanterna. Hon har sedan tidigare cafévana från Kisa och hon kan redan många sysslor som man får göra på ett café. I måndags var det en utbildningsdag och då fick alla lära sig kassaapparaten. Nu kan man betala både med kontanter, kort eller swish. Hanna tycker om att stå i kassan och göra glass.

Caféföreståndarna och de andra feriepraktikanterna är redan nu en välfungerande grupp, tycker Hanna, som kommer vara på Café 93 i tre veckor. Johannes Blom är en av två föreståndare och han fick veta från bekanta att Café 93 sökte föreståndare.

Han har tidigare jobbat inom kundservice och här på ett café får man mycket kundkontakt. Johannes får nu pröva på att ta ett större ansvar och det är bra för framtida jobb och även för sin egen personliga utveckling.

Under sommaren blir det 16 programkvällar och i Vättersalen blir det tre konstutställningar och redan nu kan man beundra fotoutställningen av Eleonor Källner.

Eber Fransson

-----

No more pages to load