Läsarnyhet. Ecke Bergman rivstartade Café 93:s sommarprogram

Läsarnyhet. Premiärprogram på Café 93 Café 93 hade laddat extra med jordgubbstårtor när vi i söndags hade premiärprogram med trubadur Ecke Bergman från Köping.

Det var ett typiskt midsommarväder. Det började med härligt solsken, men en skur gjorde att vi fick förlägga programmet till Vättersalen och när programmet hade kommit igång så sken åter solen.

Ecke sjöng många låtar från sin senaste CD ”Eldsånger ”. Den innehåller gamla psalmer och väckelsesånger allt från Luther till Theofil Engström. Sånger fulla av kraft, glöd och liv med ett budskap som är lika aktuellt idag.

Ecke Bergman började spela musik tidigt och det första instrumentet som väckte intresse var trummor. Efter ett par år av trummande och lektioner i slagverk så gick intresset över mer och mer till gitarr. I sjunde klass började intresset för gitarren växa och att spela i band var den stora drömmen. Vi den här tiden var det hårdrocken som dominerade och Ecke var en av medlemmarna i Riddarrockbandet ”Valiant”. Valiant spelade in flera bra demos men det blev inte mer just då. Valiant finns fortfarande idag och har man inte hört dom så bör man göra det, metall, folkmusik och progg i en melodiös intressant mix.

Efter en tid så lämnade Ecke bandet för att starta ett band som var mer poporienterat. Med ”The Minstrels” tillsammans med bl.a Joachim Rogalski så vann de Telgerocken och det såg lovande ut. Men 19 år åkte Ecke och Joachim till Los Angeles med några goda vänner för att gå Guitar Institute of Technology, en dröm sedan länge som besannades. Och efter hemkomsten spelades det en del på pubar och barer, dock mest covers. Dock så bestod den egna drömmen att skriva eget och att få göra sin egen grej.

2002 tog Ecke med sig familjen till Australien för att läsa teologi och ta flygcertifikat för att kunna tjänstgöra som Pilot för organisationen MAF (Mission Aviation Fellowship). Musiken antog en mer andlig bana och Ecke spelade in sin första CD ”All about Grace” i en studio i Australien.

Efter två år som flygare i Norra Territoriet så var det dags för hemresa och CD skiva nummer två, nu kom Ändliga Värld Oändliga himmel som helt är skriven på svenska ut, med denna CD är Ecke ute och spelar så mycket det går och hittills har även tre videos spelats in.

Ecke verkar nu flitigt som lovsångsledare i den lokala församlingen och arbetar idag som kommunikationschef på MAF och berättar ofta om detta viktiga arbete med att hjälpa fattiga och utsatta människor i svårtillgängliga områden i kombination med musiken.

Eber Fransson

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load