Hooks Herrgård och Robin Bengtsson under den pågående turnén. Foto: Pressbild

Sverigeturné med kändisartister till Hok

Diggiloo är på turné och den 29 juli är det dags för Jönköpings län och Hooks Herrgård att få besök av de kända artisterna. Jmini har pratat med vinnaren av Melodifestivalen 2017, Robin Bengtsson, som är mitt uppe i turnén.

Det har gått 15 år sedan Diggiloo första gången turnerade. I sommar började turnén 12 juli i Vänersborg och avslutas 26 augusti i Kungsbacka. Det blir med andra ord inte mycket semester för kändisarna som turnerar.

Men Robin Bengtsson är inte bekymrad över att han missar semestern i sommar. När Jmini ringer upp honom sitter han i turnébussen mellan Malmö och Landskrona och spelar Uno tillsammans med de andra artisterna.

– Vi är ett gött gäng med riktigt bra sammanhållning, även utanför själva uppträdandet på turnén. Jag tar min semester i september i stället. Då åker vi till Kreta i en vecka och sedan en vecka i Spanien.

Vad har du själv för koppling till Jönköping?

– Jag växte upp bara sju mil från Jönköping, i Svenljunga. Jag har kört en hel del motocross i Jönköping, och när jag var liten brukade vi åka till Rosenlundsbadet och bada på sportlovet, säger Robin Bengtsson. 

Diggiloo-turnén kommer till Hooks Herrgård den 29 juli.

fakta

Artisterna i Diggiloo 2017: Tommy Nilsson, David Lindgren, Wiktoria, Charlotte Perrelli, Jessica Andersson, Robin Bengtsson, Andreas Johnson, Özz Nûjen och Bruno Mitsogiannis.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load