Det var trångt, men gemytligt på Alf Henriksonplatsen. Foto: Hans Järeby

Sångsugna tog ton på Esplanaden

Sångsugna Huskvarnabor var på plats i god tid på Alf Henriksonplatsen på tisdagskvällen. Ljumma vindar bidrog nog en del, men längtan att få sjunga var nog den största orsaken till att nästan fyrahundra kom.  

Ja visst, blev allsången en fullträff redan vid tisdagskvällens premiär i Huskvarnas Esplanad. Det råder ingen tvekan om att Huskvarnaborna är sugna på att sjunga allsång. Allsångsledare Gunnar Andersson hade inga som helst problem med att få de nästan 400 närvarande att börja sjunga. Men det visste Gunnar reda sedan tidigare. Han har ju startat en kör i par med Huskvarnasonen Christer Möller och de hade inga problem med att få sångare till kören.

Det är Huskvarna Ja Visst som står som arrangör för årets tre allsångskvällar på Alf Henriksonplatsen och dess ordförande Dan Ekström sprang runt och delade ut program i god tid före start. Han gjorde det så bra att alla 300 tryckta program tog slut. Med Huskvarnaberget i bakgrunden inleddes allsången med ”När det våras i bland bergen” en klurig text som går att sjunga till flera melodier.

Gunnar lotsade in publiken på en av de största slagdängor och som alla kan ”Fröken Fräken”. Som lokalpatriot kanske man i ”Kostervalsen” den här kvällen ändrat i ”Däjeliga mö på Kosterö” till ”Däjeliga mö på Visingsö”. Gunnar Andersson som valt låtarna till sånghäftet hade gjort ett bra jobb för de flesta i publiken kunde alla låtarna.

Allsångskvällarna bjuder också på en hemlig gäst och den hemliga gästen som stod i närheten av scenen hela kvällen var ingen mindre än Vivianne Nöjd. Revyskådespelare, de senaste åren i Gränna, är en van underhållare och sjöng här ”Fat Mammy Brown” och så ett par allsånger med publiken. När man befinner sig på Alf Henriksonplatsen är det svårt att inte nämna något om Huskvarnas meste författare. Dan Ekström tog på sig den uppgiften och lottade ut fem böcker av Alf.

En lyckad start och förhoppningsvis en lyckad fortsättning till Huskvarnabornas förtjusning. Ja, det fanns Jönköpingsbor också på plats.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load