Grännaberget erbjuder besökarna en naturlig läktare och den fylldes rejält. Foto: Hans Järeby

Vilket härligt Bluegrassjubileum

Grännabor är fantastiska när det gäller musikarrangemang, jobbar helt ideelllt för att glädja andra. I helgen firade Grenna Bluegrassfestival 40 år, det är stort ingen i Europa kan matcha det. Och att den är omtyckt visade publiktillströmmingen större än på många år. 

Några bröder och kusiner (inflyttade) började jamma på dåvarande Hjorten i slutet på 70-talet och andra polare på besök stämde in. Man drog sig upp på berget för att inspireras av den härliga inramningen som Grännaberget erbjuder och aktiviteten spred sig. Folk började samlas för att spela, men även för att lyssna och det hela växte till en festival. Musikkontakter knöts och tredje lördagen i augusti blev helig för bluegrassmusiker från hela landet och festivalen började växa. TV kom på besök och drog dit flera tusen åskådare och gav en rejäl skjuts. Kontakter knöts med musiker i USA och Europa och nu har vi sett resultatet av det idoga arbetet.

– Det är helt otroligt vilket skjuts vi fått, jag har tagit på mitt ansvar och se till att den växer ännu mer, säger Eric Moreau som nu också är ny ordförande i arrangerande Gränna Musikfrämjande.

Fadern, Pelle Brandt som i många år skött jobbet som konferencier, hade dagen till ära kostym och slips och krönt den med den traditionella hatten.

– Ett 40:årsjubileum är stort, då måste man vissa respekt för det. Och det blev ju ett helt underbart jubileum och med rekordmycket folk, jätteroligt och en fin belöning till oss som jobbar med det, säger Pelle Brandt. 

Det är många i Musikfrämjandet som lägger ner hela sin själ i att jobba den här dagen och det är mycket som ska göras. Stolar ska sättas ut på dansbanan, skyltar ska sättas upp i entrér och hänvisning ute vid vägen. Artister som Amerikanarna Jeff Scroggins & Colorado ska hämtas och artistfält ska sättas upp på Grännaberget. Sedan snabbt ner till hamnen och förbereda festiovalområdet för fortsättningen på kvällen och allt flöt på utan missöden. Det blev en hellyckad festival. Med några dagars återhämtning börjar planering för nästa festival i Gränna.    

 

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load