Louise Hoffsten och Snorre Kirk är två av namnen som gästar Jönköpings Jazzklubb i höst. Foto: Pär Wickholm/Pressbild

Läsarnyhet. Stark jazzhöst i Jönköping

Läsarnyhet. Nu drar jazzhösten i gång. Jönköpings Jazzklubb blandar och ger i ett rikt utbud av jazzkonserter på Spira och Rosenlunds Herrgård. Jazzens olika stilar och blues finns som vanligt på programmet.

Det blir blues med Ole Frimer Band från Danmark. ”It can´t be better”, skrev ett amerikanskt bluesmagasin. Från Danmark kommer också Snorre Kirk med sin dansk-svenska sextett. Trumslagaren Snorre Kirk är med sina eleganta kompositioner i ”ellingtonsk” stil en snabbt stigande jazzstjärna. Från England kommer Claire Martin, som räknas som en av världens ledande jazzsångerskor. Med sin trio ska hon hylla Ella Fitzgerald. En annan internationell gäst är Grammy-belönade Elisabeth Kontomanou med en lång karriär i Frankrike och New York men numera bosatt i Sverige. Från den svenska jazzscenen hämtas några av toppnamnen, Louise Hoffsten, Isabella Lundgren, Peter Asplund och Oddjob. För tradjazzen svarar veteranerna Peoria Jazzband från Göteborg.

Louise Hoffsten kommer med Claes Crona Trio och gitarristen Erik Söderlind. Det blir ett brett program från visa till blues. När Oddjob äntrar scenen bjuds på fusion av bästa märke. Gruppen har med Goran Kajfes i spetsen kammat hem tre Grammisar. Jazzhösten på Spira avslutas med förra årets succé Peter Asplund Christmas Show. Tillsammans med Habo Big Band och gästvokalister bjuder trumpetaren Peter Asplund på välkänd julmusik i jazztappning. Vokalisterna är de ledande jazzsångerskorna Isabella Lundgren, Vivian Buczek och Anna Jalkéus.

Nytt för i år är jazz på Rosenlunds Herrgård med lokala musiker. Först ut är gitarristerna Lasse Bohlin och Magnus Karlsson som bjuder på duetter från 30-talet. Gruppen Nejder tolkar psalm och visa i jazzton och Sofia Winald Kvartett bjuder på jazzklassiker. Utöver allt detta blir det Jazz på Sta´n från fyra scener på Höstmarknaden den 30 september.

Så här ser programmet ut:

7/9      Snorre Kirk Sextett-The Scandinavian Suite
21/9    Ole Frimer Band
30/9    Jazz på Sta´n
1/10    Lars Bohlin och Magnus Karlsson – Carl Kress jazz guitar duets (Rosenlunds Herrgård)
12/10  Louise Hoffsten med Claes Crona Trio och Erik Söderlind 19/10  Elisabeth Kontomanou med Pelle Karlström Trio och Anders Ekholm
26/10  Nejder- psalmer och visor i jazztappning (Rosenlunds Herrgård)
28/10  Norra GötaBand och Jönköpings Lindy Hop
9/11    Oddjob
15/11  Peoria Jazzband
26/11  Sofia Winald Kvartett (Rosenlunds Herrgård)
30/11  Claire Martin med Kristian Leth Trio-Celebrating Ella
20/12  Habo Big Band med Peter Asplund Christmas Show och Isabella Lundgren, Vivian Buczek och Anna Jalkéus

-----

No more pages to load