Martyna Lisowska, Christian Arin Foto: Peter Lloyd

Sverigepremiär på prisbelönad pjäs

Inskickad nyhet. Teateri har nästa vecka Sverigepremiär på Mike Bartletts hyllade och prisbelönta pjäs BULL. Det är en rapp, humoristisk och spännande pjäs om mobbning och makt. Pjäsen uruppfördes i Sheffield men har även spelats i både New York och på Young Vic i London där den belönades med en Olivier Award.

Tre kollegor väntar på ett samtal med sin chef. En kommer få sparken till följd av nedskärningar. Två av dem gaddar ihop sig för att få den tredje ur balans. Under 55 minuter får vi följa ett rafflande spel som tar en oväntad vändning.   Tanken om den starkes rätt över den svage fortsätter att hålla ett starkt grepp i samhällsdebatten. Miljöerna på arbetsplatser och i skolor är inget undantag, unga så väl som vuxna försöker på olika sätt försvara sin position i gruppen för att bevara sin plats i gemenskapen. På ett rappt, omtumlande och tankeväckande sätt visar Bull på mekanismerna och idéerna bakom detta beteende.

Mike Bartlett är en prisbelönt dramatiker vars pjäser har satts upp på både Royal Court och National Theatre. I Sverige är han kanske mest känd som författare till den hyllade tv-serien Doktor Foster. Föreställningen regisseras av Stefan Marling, utbildad och verksam i London under många år men numera bland annat konstnärlig ledare för Romateatern på Gotland.

På scenen ser vi Christian Arin, Martyna Lisowska och Sam Rigi som senast sågs i Teateris succéföreställning Ankomsten samt Jesper Arin.

Pjäsen spelas på Kuben, Per Brahegymnasiet 6-7 september kl 19 och sedan vidare på turné i Jönköpings Län och runt om i Sverige för skolor, på arbetsplatser och offentliga föreställningar.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load