Foto:Carina Swarts

Läsarnyhet. Bråda dagar för den målande författaren

Läsarnyhet. Författaren Malin K Eriksson är en produktiv kvinna. På tre år gav hon ut sex böcker, både romaner och barnböcker. 

För ett år sedan gav hon hon ut sin senaste bok, barndeckaren Leksakstjuven. “Tanken var att göra en serie om syskonen Karla och Robin, vätterndeckarna”, säger Malin och ber nästan om ursäkt. För så blev det inte. Hon har visserligen påbörjat två nya och nästan avslutat en, men där har det tagit stopp, åtminstone tillfälligtvis. Istället är det konsten som har tagit över mer och mer i hennes liv.

I dagarna har Malin fullt upp med att förbereda sin ateljé på Trånghallavägen inför utställning på Södra Vätterbygdens konstrunda till helgen. Här finns såväl akvareller, kolporträtt, stora akryltavlor samt små lergubbar. De målade gardinerna som är hennes alldeles egna stil får vikas en aning för att kunna visas då takhöjden är för låg. Hon har svårt att få plats. Förra året hade hon många besökare och i år hoppas hon på minst lika många, gärna samma som kom förra året.

“Jag har målat mycket nytt och spännande och kan själv se att jag har utvecklats under året”, säger hon med ett skratt.

Förutom att titta på konsten kan besökarna gå en slinga genom skogen där Malins dikter finns att läsa. Hon berättar att det var ett uppskattat inslag förra året. Malin tycker att besökarna ska ta sig tid att åka runt till utställarna utanför stadskärnan, för det finns mycket kreativitet och skaparkraft även där.

Text: Kristina Karlsson
Foto:Carina Swarts

-----

No more pages to load