Jessica Göthberg, Victoria Allard, Åsa Utterberg och Pernilla Svensson jobbar mycket med ansiktsgymnastik och uttryck. Foto: Hans Järeby

Kalabalik, extraknäck och blinddate i Huskvarnarevyn

Snart dags för premiär för Huskvarnarevyn 2017, nu den enda revyn i kommunen. Det blir ingen nyårsrevy i år i Jönköping då Sällskapet Kommunalskratt valt att ta en paus.

Kalabalik, mardrömmar, blinddate, extraknäck, kvalitetstid, guldkorn och Agnes. Där har ni lite av ingredienserna i årets Huskvarnarevy, kommunens numera enda revy sedan Sällskapet Kommunalskratt inte ger någon nyårsrevy i år. Årets Huskvarnarevy är den tredje sedan starten 2013.

Mycket har hänt mycket i Huskvarna, kommunen och på riksplanet under året och det finns mycket stoff att sätta tänderna i för revymakarna i Revysmedjan och man kan nog lita på att de gjort det.

På tisdagskvällen var det repetitionstart på högskolan. Det var ett både taggat och laddat gäng som träffades för att inleda arbetet med att forma en bra revy. Tre av ensemblens aktörer valde att ta en paus från årets revy och det blev lite kalabalik i lägret.

– Vi blev lite oroliga till en början. Att hitta tillräckligt duktiga och trevliga ersättare kändes inte som en självklarhet. Men nu känns det desto bättre att vi lyckats knyta Åsa Utterberg, Victoria Allard, Staffan Cewers och Rikard Grahn till ensemblen. Alla har gedigen erfarenhet av revy sedan tidigare säger Thomas Håkansson regissör och aktör.

Åsa och Rikard var med i den Jubileumsrevy som sedan blev kicken för start av Huskvarnarevyn. En för övrigt riktigt bra kick. Ensemblen som träffades på tisdagskvällen var inte helt främmande inför manus. De har jobbat med texter och nummer en längre tid och det mesta är också producerat av Revysmedjans medlemmar.

– Vi har också köpt in några nummer, vi fick dessutom stryka ett nummer på grund av en del händelser på sista tiden.

Vad kan man förvänta sig av årets revy då? Ja, vi kan inte avslöja för mycket här och revy ska upplevas på teatern. Men att politiker och kanske Jönköpingsbor häcklas med glimten i ögat, det torde det inte råda något tvivel om. Det är ett garvat gäng som tar sig an uppgiften att roa och oroa Huskvarnabor och så klart andra också. Tidigare revyer har hållit hög kvalitet och hos producent och regissör sitter det alltid i ryggmärgen att den här revyn ska bli ännu bättre och det är ingen nackdel. Det blir vad publiken får se. 

Huskvarnaborna har länge tyckt att det inte händer något i Huskvarna och att politikerna i ”White House” i Jönköping struntar i Huskvarna. Men i år har det hänt en hel del och en del kanske inte faller Huskvarnaborna på läppen.

– Det har blivit dyrare i ”staden i den gröna dalen”, parkeringsavgift har införts på alla gator, det faller så klart inte alla på läppen. Det byggs nya rondeller och ett nytt hus har efter många års dividerande sätt dagens ljus, det är bara några saker som man kan skriva revynummer om. Vi ägnar hela första akten åt Huskvarna och markerar Huskvarnas existens gentemot Jönköping. Hur vi gör det, ja det får publiken tids nog reda på, säger Thomas Håkansson

Rivet efter biljetter till de 17 föreställningarna har aldrig varit så stort som i år enligt producenten Gunnar Andersson. En anledning är naturligtvis att de två tidigare revyerna varit bra, en annan kan vara att det inte blir någon nyårsrevy i Jönköping i år. Den 13 oktober är det premiär i Huskvarna Teater.

 

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load