Äntligen en blandad julkonsert med skönt jazzigt sväng och känsla

Vår recensent är lyrisk över Weeping Willows julkonsert: Det här är en av de mer uppfriskande julkonserterna jag upplevt med låtar som man sällan hör och även om man får en känsla av vemod, men det svänger.

Så skönt att få höra lite andra jullåtar än de gamla vanliga, låtar i skönt slow sving med inbäddat vemod. Men när vemodet rullar in kan det ändå göra det på ett svängigt lugnt sätt som att man varvar ner inför julen. “Christmas time is here” blir första låten som en inledning med lite inbäddat bjällerklang.

Magnus Carlsson berättar att man tänker bjuda på annorlunda jullåtar, såna man inte hör så ofta, (tack för det) och så egna hits och med kärlek och känsla. Här bjuds på den egna jullåten “Let Christmas be the reason” och handlar om julandan. Weeping Willows är förstärkta med lite blås av topplirarna Per “Ruskträsk” Johansson på saxofon och flöjt och Goran Kajfes på trumpet och här finns Carolina Wallin Perez på keyboard kör- och duettsång med Magnus Carlsson. Weeping Willows storslagna och sentimentala sound är lätt att applicera på julmusik. Ytterligare fina örhängen är “Eternal Love”, “Made my choise for love”, “Go find your happines”.

Vi får bland annat höra Stevie Wonders upplyftande “Someday at Christmas”, Bee Gees fina “First of may” och så Willie Nelsons bitterljuva julballad ”Pretty Paper” från 1963, men också John Prines “Christmas in prison”, ingen jullåt man blir glad av direkt. Magnus Carlson uppträder ödmjukt, sjunger och rör sig på ett lagom enkelt men imponerande sätt. Hans röst är slående stark och de udda jullåtarna är uppfriskande. Det här är en av de mer uppfriskande julkonserterna jag upplevt,med låtra man sällan hör och även om man får en känsla av vemod, men det svänger. Och när också får lite 60-tal som Everly Brothers “All I have to do is Dream” och på topp avslutning med en härligt framförd Julsångernas, julsång Holy Night.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Julkonsert

Betyg: Stark 4

Julkonsert: Christmas time has come

Medverkande; Weeping Willows, med Per “Ruskträsk” Johansson,  Goran Kajfes och Caroline Wallin Perez

Plats: Jönköpings Konserthus

Publik: Utsålt

 

-----

No more pages to load