2014 års Broadwayuppsättning av On The Town, som kommer till Spira 2018. Från vänster: Jay Armstrong Johnson, Tony Yazbeck, Clyde Alves. Foto:Joan Marcus/Mattias Landström

Broadwaysuccé blir Spiras nästa stora musikalsatsning

Nu har man fått smak för publikvänliga musikaler på Spira. Knappt har Les Miserable hunnit börja, förrän nästa presenteras. I veckan släpps biljetterna till nästa års musikal, en broadwaymusikal ”On the Town” med musik av Leonard Bernstein och text av Betty Comden och Adolph Green efter en idé av Jerome Robbins.

Musikalen hade premiär på Broadway 1944 och handlar om tre flottister; Gabey, Chip och Ozzie som har fått 24 timmars permission i New York. Ozzie vill titta på sevärdheter, men de enda spiror som Gabey och Chip vill titta på, är de som sitter på vackra kvinnor.

I tunnelbanan ser Gabey en affisch med miss Turnstiles(ung. Fröken Vändkors), blir kär och tillsammans bestämmer de sig för att försöka hitta henne. På Naturhistoriska museet träffar Ozzie en karltokig antropolog och Chip blir praktiskt taget kidnappad av en promiskuös kvinnlig taxichaufför. Gabey lyckas hitta Miss Turnstiles på Konserthuset, men får för sig att hon är en fin societetsflicka. Framåt kvällen träffas de allihop högst upp på Empire State Building. Men polisen är på jakt efter dem, och fröken Vändkors försvinner till sitt riktiga jobb.

Det blev en filmuppföljning på den här broadwaymusikalen med titeln ”New York dansar”1949 och i regi av Gene Kelly och Stanley Donen och med Frank Sinatra, Gene Kelly och Jules Munshin i huvudrollerna.  Den hade svensk premiär i april 1950.  Vilka vi får se i rollerna på Spira, får vi snart veta och för musikalälskare är det bara att gratulera till fler musikaler här på hemmaplan i vårt fantastiska Kulturhus Spira. Skandinavienpremiär blir det i Kulturhuset Spira den 22 september 2018 och spelas till och med december.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load