Roland Utbult
Foto: Henrik Ottosson

Efter många år i politiken – nu ger sig sångprofilen ut på turné

Han är en av Sveriges mest kända sångare med kristen profil. På senare år har politiken dock tagit det mesta av kristdemokraten Roland Utbults tid. Men nu har längtan efter att få sjunga fått honom att ge sig ut på turné igen. Den 22 april kommer han till Jönköping.

En röst, tre musiker och älskade sångklassiker. Det är vad Roland Utbult lovar sin publik när han den 22 april besöker Jönköping för att hålla konsert.

Från att ha varit en av Skandinaviens flitigast turnerande sångare, har Utbult på senare år ägnat sig mer åt kristdemokratisk politik i Sveriges riksdag, än åt sång. Så hans turnéstopp i Norrköping lär vara efterlängtat. Bland sångerna på repertoaren finns en del nyskrivet material. Men publiken kommer även att få njuta av kristna klassiker som ”Till himlen når vår sång”, ”Då ska glädjen bryta fram”, ”Gå framåt med sång”, Svensktoppslåtarna ”Om sommaren” och ”Längtan till havet” och ”Elsas visa”, som Roland Utbult som förste ledamot någonsin framförde live mitt under en debatt i riksdagen.

Den pågående konsert-turnén görs i samarbete med barnrättsorganisationen Erikshjälpen i vilken Utbult sedan tidigare har ett mångårigt engagemang.

Vid sidan om Erikshjälpens representanter, kommer även Marie Nylén Utbult, direktor för Levande familjer, som är Sveriges största familjeorganisation, att medverka. I Jönköping med ett seminarium om kärlek, vänskap och hållbara relationer.

Roland Utbult själv ser fram emot besöket i Jönköping.

– Det känns väldigt inspirerande att göra den här formen av konsert med ett par duktiga musiker som skapar en särskild närhet och värme till mina sånger, säger han i ett pressmeddelande.

-----

No more pages to load