Stam Johansson, Robban Bäck, Ralf Gyllenhammar och David Johannesson är Mustasch. Pressbild

Folklige Ralf Gyllenhammar rockar hårt – spelar i Huskvarna

Ralf Gyllenhammar har på något vis lyckats bli både folkkär och uppskattad hårdrockmusiker – en ekvation som inte är helt enkel att få ihop. Nu är han aktuell med sitt band Mustasch som snart släpper ny platta och den andre mars spelar de i Huskvarna.

Ralf Gyllenhammar en folklig figur som gör sig lika bra i ”Så ska det låta” som ”Moraeus med mera”. I det senare programmet spelade han dragspel för en betuttad Arja Saijonmaa. Annars är han mest känd som röststark sångare och gitarrist i hårdrockbandet Mustasch.

– Det var kul och jag gillar Arja. Men jag vet inte vad det är med mig, sätter jag mig och spelar piano och sjunger någonstans så genast kommer det fram folk och vill snacka med mig, få en kram och kanske ta en bild. Det är för det mesta kul, säger Ralf och drar sig till minnes när han jobbade som murare och blev iväg skickad på ett jobb tillsammans med firmas allra bästa murare. Själv var han absolut sämst.

– Men murarbasen sa att jag spred glädje omkring mig och det är minst lika viktigt. Det är nog kanske det jag är allra bäst på, funderar Ralf och minns hur han fick mobbarna på skolgården med sig genom att få skratten på sin sida.

Nu april kommer en ny platta. Den kommer på multinationella Sony och nu ska världen erövras.

– Plattan kommer nu i april efter mycket om och men. Vi har inte särskilt mycket att säga till om men det är tydligen väldigt många kontor ute i världen som vill ge ut den, säger han vidare och poängterar att han och bandet kommer att få häcken full med jobb framöver. Men först kan du se dem i Huskvarna Folkets park den andre mars.

-----

No more pages to load