Det blir magiskt när 500 elever och personal på Kulturskolan släpper loss i Konserthuset. Foto: Hans Järeby

Förtrollande magiskt i konserthuset

Vår recenset är lyrisk över Kulturskolans “En förtrollad julnatt” i konserthuset.

Det kräver noga och rejäl planering att få till en fungerande show där 500 ungdomar och annan personal är med. Cecilia Fridén har dock lyckats få till ett manus som man imponeras av. Här finns så klart en röd tråd (snart jul) det är flickan Vita som är den röda tråden. Hon bor tillsammans med sin pappa och som lämnas ensam dan före julafton. Vad gör man när man är ung och ensam hemma, jo man letar julklappar, där har ni inledningen till Kulturskolans årliga julshow i år en “En förtrollad natt”.

Det är Cecilia Fridén som är projektledare och som skrivit manus till den här förtrollade julnatten, men den stora frågan är vem som blir mest förtrollad. Jag har en känsla av att det är publiken. Den här föreställningen visar upp vad ungdomar kan åstadkomma när det verkligen gäller och förmodligen inspirera de sina lärare i sin vilja att visa vad de kan och tycker om.

Musik som utvecklar och sporrar

Det som förvånar mig, men gör mig glad, är att så många elever har valt violin, ett instrument som många upplever som något gnälligt störande, ända till de hör hur vackert det kan låta när man kan spela på det. Det som också gläder mig i den här konserten är att så många unga violinister kan prestera så här bra, det har ju inte spelat så länge. Härligt att höra. Nu är det inte bara violinister i den här föreställningen här spelar de flesta ungdomar alla möjliga instrument och bra dessutom. Och dansarna, de bara levererar förstklassigt. Föreställningen genomsyras av glädje, glädje av att få vara med och att få visa vad man kan och det är bra, överraskande och ger betraktaren den glada upplevelse som är tanken bakom föreställningen, men också visa hur kul och utvecklande det är att gå på kulturskolan.

Den här föreställningen tar publiken med på en resa till köket, vinterparken, mörka skogen, Lucia och Tomteverkstaden i jakten på en julklapp till stackars Vita. Hon får lite hjälp på vägen av bland annat Isdrottningen. Hur det går? Jag det får man veta om man ser föreställningen och det är en imponerande sådan.

 

 

Show

Betyg: 4

Show: En förtrollad julnatt

Medverkande: Elever och personal på Jönköpings kulturskola

Plats: Jönköpings konserthus

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load