Per-Magnus Söder, en av arrangörerna bakom Park Sounds. Foto: Carl-Cederic Persson/Emma Bratt

Giganter intar Huskvarna – så blir årets musikfest

På lördag smygstartar festivalsommaren när Park Sounds intar Huskvarna Folkets Park. En endagars musikfestival, som fokuserar på en blandning mellan nya talanger och välkända dragplåster. Bland annat spelar giganterna The Hives, kritikerrosade Sarah Klang och lovande banden Diskopunk, DEAD! och High Tyde.

 

Under förra årets Park Sounds var det tjugo grader och strålande sol, vilket arrangörerna hoppas på även i år. Men väder och vind är det svårt att styra över. Något som däremot kan kontrolleras är bokningarna till musikfestivalen. Årets upplaga av Park Sounds innehåller en mix av internationella och svenska artister, bland annat intar “rockjättarna” The Hives, prisbelönade Tove Styrke och uppstickaren Jeff Rosenstock Huskvarna Folkets Park lördagen den 19 maj. Förutom att lyssna på bra musik kan du som besökare också tillverka egna tygkassar och t-shirtar hos Österängens Konsthall, som finns på plats inne på festivalområdet. Självklart finns det även mat och dryckesservering.

Per-Magnus Söder är en av arrangörerna bakom Park Sounds. Söder beskriver dem som ett “härligt gäng som älskar musik” och många av arrangörerna har tidigare varit med och styrt Popadelica – även det en endagars musikfestival som gick av stapeln i Huskvarna Folkets Park åren 2006–2013. Konceptet är i princip detsamma, att ta in nya spännande akter och blanda upp det med etablerade artister.

– Vi vill gärna överraska med någonting som folk inte har räknat med. Att plocka hit band ifrån England som de unga killarna i DEAD! och High Tyde. De kanske är nästa Oasis om fem år, det vet man inte. Att det blir unika grejer som du inte hittar på varenda festival, berättar Per- Magnus Söder.

Per-Magnus Söder, en av arrangörerna bakom Park Sounds. Foto: Emma Bratt

Hur har ni tänkt kring årets bokningar? 

– Vi har ett ganska fritt tänk utifrån att vi vill boka bra liveakter. Vi måste inte ha en specifik nisch på det, utan grymma liveakter oavsett om det är hårda eller mjuka. Några artister har vi kanske inte sett själva mer än på ex antal Youtubeklipp, men känner att ”det här är svinbra”. Eller så är det artister som vi faktiskt har sett själva, som Jeff Rosenstock från USA, som är galet bra live. Jag tror att det är de oväntade som det kommer att snackas om efteråt, mer än The Hives fantastiska spelning, berättar Per-Magnus Söder.

– Det ska vara ett hjärta i de bokningar vi gör, oavsett storlek. Det är nästan bra att man har både lugna och ösiga grejer. Och att man som besökare har möjlighet att gå på alla spelningar och ta del av alla artister, det är inte alla festivaler som kan erbjuda det, fortsätter Söder.

Vad kan man förvänta sig av festivaldagen som besökare?

– Det är extremt fokus på musik och det som händer på scenen. Det är där vi har lagt krut. Vi känner att musiken i sig är så pass stark, de här liveakterna är så pass grymma så att det är nog att konsumera det. Du måste givetvis ha bra mat och dryck och alla de bitarna runt omkring, men för oss är musiken alltid fokus, säger Söder.

Är tanken att Park Sounds är ett stående koncept? 

– Vi fortsätter gärna några år till, absolut. Men det är inget som är hugget i sten. Man vet aldrig hur framtiden blir, men som det ser ut nu har vi redan börjat titta på artister inför 2019, avslutar Söder.

 

Bokningar till Park Sounds 2018 

The Hive

Tove Styrke

Sarah Klang

Hurula

Blood Command  (NO)

DEAD! (UK)

Diskopunk

GRANT

High Tyde (UK)

Jeff Rosenstock (US)

Spelschema 

-----

No more pages to load