Doug Seegers kommer till Pingstkyrkan i Kaxholmen. Foto: Gregg Roth

Gjorde succé i “Jills veranda” – nu kommer Doug Seegers till Kaxholmen

Den amerikanska countrystjärnan Doug Seegers kommer till Kaxholmen.

Han blev ”upptäckt” av den svenska country- och schlagerstjärnan Jill Johnsson i programmet ”Jills Veranda” på SVT. Nu kommer countrymusikern Doug Seegers till Kaxholmens Pingstkyrka lördagen den 23 september.

Doug blev känd för den svenska publiken genom sin medverkan i tv-programmet Jills veranda. Nu är han aktuell med en ny skiva där han tolkar Hank Williams.

Ambassadör för Erikshjälpen
När Doug Seegers uppmärksammades i tv levde han som hemlös gatumusiker i Nashville. Nästan över en natt blev han stjärna på andra sidan jorden och han trivs väldigt bra med att spela i Sverige.

Doug är idag bland annat ambassadör för Erikshjälpen och ger under hösten och vintern flera konserter till förmån för Erikshjälpens arbete i Uganda där de hjälper barn som av olika anledningar hamnat på gatan.

– Jag har en nära relation till det eftersom jag som barn fick uppleva hur det är att leva i fattigdom. Nu har jag möjligheten att vara en del av Erikshjälpen, som är en fantastisk organisation, säger Doug Seegers, i ett pressmeddelande.

Släpper låtar från sin nya platta
Vid konserten i Kaxholmen blir det bland annat musik från Dougs nya skiva där han tolkar Hank Williams, samt givetvis många av Dougs egna sånger som till exempel Going Down To The River och Give It Away. Musiken varvas med att Doug Seegers på ett innerligt och öppet sätt delar med sig av sin livsberättelse och sina erfarenheter.

– Vi är väldigt glada över samarbetet med Doug. Nyligen besökte han Uganda och några av de projekt som Erikshjälpen tillsammans med lokala partners driver. Det var ett besök som berörde Doug mycket. Med sin bakgrund som hemlös gatumusiker kunde han på ett alldeles speciellt sätt relatera till den situation som de barn och ungdomar som lever på gatan i Uganda befinner sig i. Det blev många starka möten, som Doug kommer att dela med sig av under höstens konserter, säger Samuel Åhl på Erikshjälpen.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load