Jon Espeset och Jimmy Svärdhagen jobbar galet nära varandra. Och det har lönat sig. Foto: Hans Järeby

Harrys satsar på magi galet nära dig

Jönköpings egen nöjespappa Jon Espeset som skapade något som saknades i Jönköping för två år sedan, en krogshow. Jon har erkänt att han var nervös vid premiären. Men showen fick ett strålande mottagande av en hungrig nöjespublik och det blev en ren succé. Och showen fortsätter, men det räcker inte, nu kommer nästa nöjesnyhet.

 

Det här inte bara något nytt för Jon Espeset, utan också för Jönköpings egen trollkarl och magiker Jimmy Svärdhagen.

– Det här är så nytt och spännande. Jag har jobbat mest med scenshower och aldrig släppt publiken så nära, men det ska bli kul att göra något helt nytt där 95 procent är helt nytt material, säger Jimmy.

Vad är då det nya? Jo, det blir en show i det lilla, galet nära, formatet med enbart 25 personer i publiken, en förställning i ett litet showroom där publiken kommer mycket nära Jimmy och hans magiska trix. Det är magi rakt i händerna på publiken som förmodligen tänker “nu får man chansen att se hur han gör”. Jimmy är en högt driven och skicklig magiker som kan konsten att få dig att se något helt annat, eller rättare sagt, inte se hur det går till, trots att du är nära. Han har 25 års erfarenhet och kan fånga sin publik med sin skicklighet.

Nu har han, sedan allt blev klart i maj förra året, jobbat med regissör Gaston Robert Dahlström i Göteborg för att få till den här nya showen.

Undertecknad lämnade ett visitkort tilll Jimmy som han tog i handen och i nästa sekund var det borta, men handen var kvar i samma position. Han förflyttade handen och plockade fram korten igen från en hel annan plats. Det var bara ett av de enklare tricken.

– Ja det blir mycket andra och helt nya magiska ögonblick i den här showen och publiken är inte bara galet nära, de får uppleva att de i allra högsta grad är delaktiga i magin, säger Jimmy.

Nytt i Sverige

Jon Espeset som hela tiden hittar nya spännande föreställningar, som krogshowen som kom i rätt tid då det behövdes något nytt och blev den succé som Jon hoppades på.

–Ja, det är helt fantastisk roligt och nu varvar vi krogshowen med magishowen med Jimmy och start den 10 januari på Red och vi kör dubbla föreställningar onsdag, torsdag och lördag.  Det här är inte bara nytt i Jönköping, utan i hela Sverige, det är helt magiskt, säger Jon Espeset stolt och taggad.

Jimmy Svärdhagen med inburade Gaston Robert Dahlström. Foto: Henrik Johansson

Jimmy Svärdhagen

Jimmy är en av få heltidsarbetande magiker i Sverige. Med en skön mix av magi möter han sin publik med värme och med glimten i ögat. Jimmy gör 100 shower per år i Sverige, men har även förtrtollat sin publikm i Finland, Holland, Schweiz, Tyskland och USA. Han åkte till Las Vegas 2003 för att utveckla sina kunskaper. Han har vunnit illusionsklassen i SM med mera.

-----

No more pages to load