IKHP D-18 tjejerna som dominerade. Från vänster: Emma Ling, Isa Envall, Annika Simonsen, Hilda- Holmqvist Johansson. Foto: Privat

IKHP-tjejer imponerade stort på Swedish League

Läsarnyhet. I helgen startade Swedish League i orientering och det blev stora framgångar direkt för IKHP där främst de unga talangfulla juniortjejerna visade framfötterna.

På grund av den av snöuppskjutna deltävlingen som skulle avgöras på SM ultralång utanför Huskvarna förra helgen var dessa tävlingar i Skåne den första stora kraftmätningen för landets bästa orienterare och de bästa löparna var verkligen samlade i samtliga klasser då det utöver det även var observationstävlingar till stundande EM för seniorer och junior-VM för juniorerna. På programmet stod sprint i centrala Landskrona på fredagen följt av en tuff långdistans på lördagen och medeldistans på söndagen, båda i den kuperade men snabbsprungna lövskogen i Söderåsens nationalpark.
Det gjordes flertalet fina prestationer fån IKHP-löpare under helgen men mest imponerande var de unga D18-tjejernas framfart på söndagens medeldistans då IKHP hade 4 löpare bland de 6 bästa.

Fjolårets dominant i D18-klassen Isa Envall visade att hon blir att räkna med även i år efter en fin seger dryga halvminuten före närmsta konkurrent. Där bakom fick hon sedan sällskap av Annika Simonsen (4:a), Hilda Holmqvist-Johansson (5:a) och Emma Ling (6:a). De två sistnämnda tjejerna, Hilda och Emma springer vanligen i ungdomsklassen, D16, men gick nu alltså upp en klass och tävlade mot konkurrenter som var 2 år äldre, men att bara vara med och “se och lära” nöjde dem sig inte med. Både Emma Ling och Annika Simonssen fick vara på podiet 2 gånger denna helg då de även var topp-6 på Långdistansen respektive sprinten. I D20-klassen visade Tova Olsson att hon också vill vara med och fajtas om platserna till junior-VM då hon sprang in på 5:e plats på söndagens medeldistans.
Seniorklasssen var i helgen fylld av världsklasslöpare och där imponerade IKHP:s vitryske löpare Aleksei Alekseyonok genom att vara topp-30 samtliga tre dagar vilket bådar gott inför stundande 10-mila om drygt 2 veckor.
Sammanfattningsvis var det alltså en bra start på säsongen för IKHP. Nu på fredag fortsätter Swedish League. Då som en del av SM i nattorientering som i år, precis som samtliga övriga SM-distanser avgörs på “hemmaplan” i Jönköping.

-----

No more pages to load