Adam Pålsson som Ted Gärdestad och Magnus Knutsson som turnébusschaufför under inspelningen på Liseberg i början av juni. Foto: privat

Jönköpingsbo i storfilm – då är premiären

Som JKPG News har skrivit om tidigare hittar vi både en buss och en chaufför från Jönköping i den kommande storfilmen om musiklegendaren Ted Gärdestad. Onsdag 3 januari har filmen premiär.

En av Sveriges mest älskade artisters liv har blivit film och nu är biopremiären nära. I huvudrollen som Ted Gärdestad hittar vi Adam Pålsson, men filmen innehåller även medverkande från Jönköping.

Det är Magnus Knutsson, 70 år, och hans veteranbuss Scania Vabis 1962 som har blivit tilldelade varsin roll.

– Jag har ju sett Teds riktiga turnébuss så jag vet att den såg ut precis som den här bussen, berättade han för News när vi träffade honom tidigare i år.

Då hade han precis medverkat under en inspelning på Liseberg i Göteborg – som Teds turnébusschaufför.

– De hade hyrt hela nöjesparken och vi hade väldigt roligt under tiden, berättade han.

Det är nu drygt ett år sedan som produktionsbolaget StellaNova film kontaktade Knutsson och frågade om han ville vara med i den kommande biografifilmen om Ted Gärdestad. Knutsson tvekade inte en sekund på frågan.

Det var inte första gången som ett filmbolag kontaktade honom, främst i behov av gamla bussar. På Knutssons gård i Hedenstorp, strax utanför Jönköping, står nämligen ett 20-tal veteranbussar, från åren 1946-1976, parkerade – alla bevarade i originalskick. Senast Knutsson sågs på filmduken var som busschaufför i ”Monica Z”, år 2013. Dessförinnan har han och hans fordon varit med i bland annat ”En handelsresandes död” och ”Mitt liv som hund”. Sammanlagt har det blivit 12 filmer genom åren.

Filminspelningen av ”Ted – För kärlekens skull” startade i våras och Knutsson fick medverka vid ett flertal tillfällen under sommaren.

I slutet av augusti släpptes den första trailern till filmen och är man riktigt uppmärksam hinner man få ett par glimtar av turnébussens insida i klippen.

Onsdag 3 januari har filmen premiär på bioduken.

-----

No more pages to load