Strandbandet Foto: Mattias Landström

Jönköpingsfansen sörjer – nu slutar ”världens äldsta pojkband”

Efter en lång karriär som det galnaste bandet i Jönköping är det nu slut för Strandbandet. Fredagens traditionella julspelning på Velvet blir den absolut sista i historien om bandet som slagit publikrekord på både Sjökanten, Velvet och Tullhuset. Och som dessutom hunnit med att spela både i USA och Danmark.

Bandet som gjort sig kända för sina spektakulära scenshower och leveranser av träffsäkra coverhits gör sin sista spelning på fredag den 22 december på Velvet.

– Vi tycker att det räcker nu, säger bandets båda kapellmästare Peter Hult och Conny Norman, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Varje sak har sin tid och nu tänkte vi att samla ihop våra instrument och alla uppblåsbara leksaker och gå skilda vägar.

Hyllas för sin färgglada lekfullhet
Bandet som bildades på Öland för snart 20 år sedan har genom åren gjort sig kända som det absoluta partybandet i staden, trots att de inte spelat så ofta.

– Vi har ju alla andra engagemang i andra band så vi har bara spelat 4–5 gånger per år. Men då har vi satsat desto mer, som till exempel när vi hissade ner vår manager i lyftkran på Sjökanten för några år sedan. Eller när vi flög till Anholt för en spelning på den danska ön.

Gör sin sista spelning på fredag
– Nu vill vi tacka för oss, tacka den fantastiska publiken som följt oss genom åren, genom en äkta avskedsspelning på vår julfest på Velvet. Det blir sista chansen att se Peter Hult, Conny Norman, Claes Ljungström, Staffan Hagberg, Janne Franzén, Anders Fransson och Peter Amunett. Och alla plastkrokodiler, säger de avslutningsvis.

 Se när Strandbandet rockar loss på Tullhuset

Megasuccé när Strandbandet julrockade på Velvet

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load