Jönköpingskändisar bjöd på storslagen modeshow

Ett tydligt och återkommande vårtecken i Jönköping är Rädda Barnens modevisning. På onsdagskvällen trängdes många av stadens kvinnor för att få plats på Jönköpings teater för att se vad modet bjöd. Det var faktiskt några män som hade modet att komma också.

Drygt 300 kom för att studera vårens mode och för att hjälpa Rädda Barnen att få ett bra netto till sin breda hjälpverksamhet.

–Det här är 13:e gången vi har vår modevisning och nästa år firar Rädda Barnen 100 år, riktigt så gammal är inte vår lokalförening. Likväl är det roligt att se en absolut fullsatt teater av människor som vill hjälpa oss hjälpa barn och behovet finns faktiskt på nära håll. Här i Jönköping finns, tro det eller ej, många barn som lever på marginalen. Och vi försöker hjälpa på så många håll vi kan och tack vare er har vi den möjligheten, sade Inger Kallings, ordförande i lokalföreningen i Jönköping.

Hjälpen gäller inte bara nödlidande barn. Lokalföreningen ger bland annat också föräldrastöd och hjälp till ensamkommande barn med mera. Modevisningen är bara en viktig del av verksamheten som pågår året runt. Den här kvällen hade, utöver de närvarande modemedvetna kvinnorna, 50 generösa sponsorer i staden bland annat sett till att skänka en mängd fina priser till ett dignande prisbord.

Fyra butiker

Kläder visades från fyra av stadens klädbutiker, Best of Brands, Lawinette, Rabalder och Så in i Norden och kläderna visades av lokala kändisar. Alla kanske inte är kända för alla. Eller som Dan Ekström, som fick hoppa in i stället för Stefan Bomberg som fått lämna återbud på grund av sjukdom, uttryckte det: “Den jag känner, är kändis för mig”. Det fanns bland de 14 mannekängerna några som gjort sig ordentligt kända hos den stora allmänheten i Jönköping, Sofia Paldanius, Folke Solheim, Barbro Edberg, Solveig Bergström, Caroline Ylenstrand och Elisabeth Lejon.

Kändis eller inte kändes. I vilket fall var det här en lyckad modevisning och som ger ett bra tillskott till Rädda Barnens hjälpverksamhet. Behållningen den här kvällen går till arbetet för barn i utsatta situationer i Jönköpings kommun.

-----

No more pages to load