Rolf Alkhagen, 79, var sist ut i ”Halv åtta hos mig”. Foto: Tobias Karlsson / TV4

Jönköpingsprofilens chock under inspelningen av Halv åtta hos mig: ”Väldigt jobbigt”

På torsdagskvällen sändes det fjärde och sista avsnittet av ”Halv åtta hos mig” från Jönköping. Nu berättar huvudpersonen Rolf Alkhagen, 79, om detaljen som besvärade honom under inspelningen.

– Det var väldigt jobbigt, säger han till News.

De senaste dagarna har tv-programmet ”Halv åtta hos mig” sänts från Jönköping. Under veckan har tittarna fått lära känna Magnus Uggla-fanet Sofie, modegurun Adam och jägaren Emma.

I det fjärde och sista avsnittet var det 79-årige Rolf Alkhagen som var huvudperson. Då var det crêpes med räkor och krabba och black & white med potatismos som stod på menyn. Till efterrätt blev det rabarberpaj.

Det var Alkhagens vänner som föreslog att han skulle vara med i programmet, eftersom han länge varit uppskattad för sin matlagning.

– Jag lagar all mat här hemma i huset. Min fru sköter resten och jag lagar maten. Det är ett genuint intresse från min sida, säger han till News

Alkhagen, som är född i Karlskrona, har en bakgrund som pressfotograf och jobbade på Expressen i över 30 år innan han gick i pension. Han har nu bott i Jönköping i 40 år.

I drygt 20 år har han drivit frågan om att bygga en racingbana i kommunen. Vid sidan av matintresset har Alkhagen nämligen ett stort intresse för motorsport.

– Därför har jag startat ett parti nu, Motorpartiet, som ska driva den här frågan.

Även om han är mycket äldre än de andra programdeltagarna tycker Alkhagen att middagsträffarna under inspelningen av ”Halv åtta hos mig” gick långt över förväntan.

– Det blev en liten halvchock för mig när jag mötte dem första gången. Men det var trevliga ungdomar, så det gick perfekt.

Själva inspelningen blev däremot inte riktigt som Alkhagen hade förväntat sig av andra skäl.

– Det var mer än jag hade tänkt mig. Det var väldigt jobbigt, ungefär tolv timmar varje dag man fick ägna åt det. Är man intresserad av racing så vill man att det ska gå fort, men det gjorde inte det här, säger han.

I slutändan var det Adam Swärd som utsågs till veckans vinnare av de övriga deltagarna. Men alla är inte helt övertygade av Swärds matlagningskonst. Efter att han avslöjat sitt favoritrecept för JKPG News tidigare i veckan blev det ifrågasatt av krögarprofilen Anette Edlund.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load