Emelie Creutz. Foto: Privat

Jönköpingstjej har släppt sin första singel

Jönköpingstjejen Emelie Creutz älskar musik och sökte in på Per Brahe-gymnasiets musiklinje och kom in, men blev tveksam. Hon valde i stället att utbilda sig till undersköterska, men musiken släppte hon inte. Nu har hon släppt sin första singel, “My Hope” och skapat sitt eget artistnamn Emily.

Emelie som nu kallar sig Emily har musicerat sedan 2010 i Österängskyrkans Musikskola och skrivit låtar och texter till låtarna.

–Jag har tagit fram melodier och grundackord till den här första singeln. Jag har sedan fått hjälp, eftersom jag inte spelar något instrument själv, av Johanna Ödman och Axel Dahlin som arrat och producerat, säger Emily.

Vad fick dig att göra den här låten och vad är bakgrunden till den?

–Jag har länge funderat på det. Det händer så mycket hämskheter ute i världen och även här hemma. Folk går omkring och är rädda och känner sig osäkra. Jag kände att jag på mitt sätt, genom att skriva en låt och spela in den, vill påminna hur hemskt det än är, så finns det trots allt ljus i allt elände, säger Emily.

Emilys första singel som hon släppt på Spotify fick titeln “My Hope” en soul ballad, med komp av piano och stråkar som hon känner sig nöjd med och har nu fått blodad tand och släpper en låt till i vår. Titeln till den är redan klar “You are all/Du är allt”.

 

Emelie Creutz

Emily: Emelie Creutz 26 år

Bor: Jönköping

Jobbar: Undersköterska på Lindgården

Fritid. Skriver låtar och musicerar

-----

No more pages to load