Klingande Julkort avslutades med "O helga natt". Foto: Hans Järeby

Klingande julkort ger och får tillbaka

I den alltmer digitala världen håller julkort nästan på att försvinna, men ett julkort Klingande Julkort lever kvar. I Pingstkyrkan i Jönköping är församlingen i år inne på sitt 34:e julkort imponerande och det är populärare, en någonsin. Publiken är tacksam och visar det och julkortet växer mot rekord.

Klingande Julkort ger med sprudlande energi, humor och glädje en färgglad och härlig konsert under knappt två timmar . Här finns julkortskören och barnkören och Pingsts stora julkortsorkester och på scenen radas välkända jullåtar upp med en mängd solister, stora som små.

När barnkören tar ton med stor entusiasm och sångarglädje, ja då lyfter nästan kyrktaket och publiken fylls av glädje. När alla sjunger med stora och små, ja då blir det extra pampigt med dansare ute i lokalen och på scen. Här ger man verkligen allt från den stora scenen, men även på ett par små scener ute i kyrkan. “Joy tyo the World” klingar ut och det är just det man vill ge, i det här Klingande Julkortet.

Ger man, så får man publikens uppskattning och stor kollekt. På lördagen slogs tidigare kollektrekord i båda föreställningarna och förra årets totala insamlingsrekord är redan passerat. Nu är det totala insamlandet upp i 190 000 kronor och det är två föreställningar kvar. Med andra ord är det ett tydligt bevis på att publiken är mer än nöjd med vad de får uppleva och därför vill visa sin tacksamhet. Att få tillbaka för sina föreställningar ger Pingstförsamlingen en möjlighet att hjälpa, i år ett folk i Latimor en plats någonstans i Syd-Sudan som inte ens finns på kartan. Gåvan kommer med andra ord till stor nytta och tacksamhet i Latimor.

Men man hjälper också på hemmaplan. Föreståndare Marcus Ardenfors läste upp den motivering som gjort att församlingen vill ge ett till det arbete som Kvinno/tjejouren i Jönköping gör för att ge hjälp och en fristad till de kvinnor som utsatts för våld från sina män. Marcus Ardenfors  överlämnade blommor, diplom  till Margareta Sylvan på Kvinnjouren.

Och vi i kyrkan fick utan tvekan ta emot det bästa Julkort man kan få och ett klingande sådant. Man lämnar kyrkan fylld av glädje.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Föreståndare Marcus Ardenfors berättade att församlingen tycker Kvinnotjouren i Jönköping gör ett enastående jobb och därför ville stötta. En överraskad Margareta Sylvan tackade för det och att arbetet uppskattas. Foto: Hans Järeby

Klingande julkort

Medverkande:

Dirigent och arrangemang: Peter Arvidsson

Ljud: Fredrik Arwidsson

Julkortskören under ledning av Anna-Kaisa Wahlin/Kristoffer Dahl

Barnkören under ledning av Yenny Kjeller

Dansare under ledning av Rebecca Karlsson

En stor grupp volontärer

 

 

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load