Myt, magi och alkemi på Galleri Tegel i Tändsticksgränd. Foto: Alexandra Locking

Lokal konstnärstalang lyfts fram i rampljuset

Att måla är lika naturligt som att andas för den lokala konstnären Sarah Billengren. Starka människor från traditionella kulturer och mytologiska väsen är några av hennes signum. På fredag 3 november öppnar hennes första soloutställning med en afterwork-vernissage på Galleri Tegel i Tändsticksgränd.

En del känner kanske igen hennes som en av eldsjälarna bakom Södra Vätterbygdens konstrunda. Myt, magi och alkemi är namnet på Sarah Billengrens första soloutställningen som kommer att visas på Galleri Tegel i Tändsticksgränd under hela november.

– Det känns jättestort att ha blivit tillfrågad och det är en ära att få vara i det här galleriet. Jag tycker att det är skönt att jag har ställt ut tillsammans med andra tidigare för det har gett mig mer kött på benen. Jag vet vilka delar som behövs inför en utställningar. Det här känns som ett naturligt nästa steg för mig, säger Sarah Billengren.

Utställningen kommer att bestå av ett urval av hennes verk från de senaste två åren och det blir mycket porträtt av starka människor från traditionella kulturer och mytologiska väsen.

– Jag hämtar inspiration från folks ansiktsuttryck. Jag har alltid haft lätt att se drag, energier, färger och blickar i ansikten, berättar Sarah Billengren och fortsätter:

– Jag får också mycket inspiration från att skapa tillsammans med andra, till exempel genom kroki-målning. Det är nästan som att sjunga i kör där det skapas en gemensam energi samtidigt som man är fokuserad på sitt eget.

Sarah förklara att skapandet är lika naturligt för henne som att andas.

– Det är en sådan stor del av mig själv. Det är ett sätt för mig att få utlopp för mina innersta tankar och känslor. När jag målar känns det som att själen kommer i balans, säger hon.

Hennes utställningen öppnar med en after work-vernissage på fredag 3 november klockan 17-20. Förutom konst kommer kvällen att bjuda på mingel, tilltugg och akustisk live-musik av Oscar Billengren.

– Jag hoppas att besökarna ska känna värme, och få en liten försmak av det mystiska som man inte alltid kan förklara, när de kliver in här. Jag vill att det ska bli en vänskaplig och gemytlig miljö, säger Sarah Billengern och tillägger:

– Jag ser verkligen fram emot gemenskapen.

Under utställningsperioden kommer Sarah även att livemåla på plats vid ett antal tillfällen. Datumen kommer att presenteras på hennes Facebooksida.

Galleri Tegel tar endast in lokala konstnärer och Sarah är positiv till att man lyfter fram personer som inte har så mycket meriter.

– Konst håller på att bli mer öppet i Jönköping. Konstrundan är ett bra exempel på det, säger Sarah Billengren avslutningsvis.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

-----

No more pages to load