Majblommeföreningen hade årsmöte – så gick försäljningen

Läsarnyhet. Majblommeföreningen i Jönköping hade förlagt sitt årsmöte hemma hos styrelseledamoten Inger Lillieström.

I år fyllde Majblomman 110 år och årets jubileumsblomma designad i nyckelpigefärger kommer ursprungligen från Miranda Nilsson, 11 år. Det blev en blomma med karamellröda, svartprickiga kronblad och i mitten en guldskimrande knapp.

I år fick elever från Rosenlundsskolan premiärvisa den nya blomman inför försäljningsstarten den 6/4.

Totalt sålde elever från 8 skolor i vårt insamlingsområde (Bottnarydsskolan, Dalviksskolan, Gräshagsskolan, Prolympia, Rosenlundsskolan, Talavidskolan, Vittra Samset och Österängsskolan) majblommor för 246 000kr. Med sponsring och gåvor blev resultatet 259 244 kr. Två konditorier har sålt bakelser och biskvier med majblommemotiv.

Vi har dessutom levererat majblommor till Vireda skola i Aneby kommun. Under två veckor i mitten av april var eleverna ute och sålde. Varje elev som säljer får 10% i provision och 10% tillfaller skolan.  I hela landet såldes det för 64,3 miljoner kronor. Eftersom det särskilt i år var besvärligt med kontanter och allt fler betalar med mobilen började vi också med SMS-betalning.

I 14 år har Majblomman lobbat för barns rättigheter under Almedalsveckan i Visby. De senaste åren har vi sett resultat. Regeringen har genomfört en reform som ska ge barn kostnadsfria glasögon, samt inlett en sommarlovssatsning som hjälper kommunerna att anordna kostnadsfria aktiviteter för alla barn

Till ny ordförande i förvaltningsstyrelsen valdes Sanela Deumic efter avgående Eber Fransson.  På övriga poster blev det omval: Carina Hällström, kassör, Eva Petersson, sekreterare, Inger Lillieström, revisor och övriga ledamöter är Liselotte Folkesson och Ann-Charlotte Ericsson.

I januari 2018 presenteras årets färger på majblomman och startdag för försäljning blir torsdagen den 12 april.

 

-----

No more pages to load