Nattklubb i Jönköping tvingas stänga

Nattklubben Klubb & Co, tidigare Centrum, i Jönköping tvingas stänga på grund av bristande brandsäkerhet. Det rapporterar P4 Jönköping.

Enligt radiokanalen har räddningstjänsten konstaterat att brandsäkerheten i källaren är bristfällig. Därför förbjuds nu ägaren att bedriva nattklubbsverksamhet i lokalen.

Klubb & Co ligger på Järnvägsgatan i Jönköping, men har även ingång mot Västra storgatan. Räddningstjänsten ska redan tidigare ha påpekat att brandsäkerheten behöver förbättras. Men det ska då inte ha åtgärdats.

Den bristande brandsäkerhet uppges bero på att sprinklers saknas i källarutrymmet och att det är för långt till nödutgångarna. Enligt P4 Jönköping får nattklubben inte ha öppet även om förbudet skulle överklagas. Beslutet gäller sedan en vecka tillbaka.

Ägaren Leffe Karlsson säger till radiokanalen att han inte kände till räddningstjänstens föreläggande när han tog över lokalen förra året. Nu förs diskussioner med hyresvärden om att installera sprinklers i lokalen på sikt. Till dess är planen att annan verksamhet med färre besökare ska bedrivas på källarplanet.

– Det kommer nog bli sprinklers i sinom tid, men just nu planerar vi att göra ett game room. Vi får ha en verksamhet på upp till 370 personer, säger han till P4 Jönköping.

Med anledning av förbudet har flera inplanerade arrangemang i lokalerna nu tvingats ställa in, bland annat Zaragon Rock Club och studentklubben ID.

– Det är tungt, det är jättetungt, säger Leffe Karlsson till P4 Jönköping.

-----

No more pages to load