Under delikatessmässan samlas omkring 60 utställare från hela världen under ett och samma tak. Foto: Mattias Landström/ Pixabay

Nordens största chokladmässa kommer till Jönköping

Ställ in smaklökarna på njutning och ta riktning mot Elmia den 9 – 11 mars. Då kommer nämligen ”Jönköpings Choklad, Lakrits & Delikatessfestival” till Jönköping för första gången.

– Det här är en jättesatsning, så nu hoppas vi mycket på Jönköpingsborna, säger Stefan Adolfsson, projektledare och arrangör på Tasteful Events.

Det är Göteborgs Choklad, Lakrits & Delikatessfestival, en av Nordens största mässor i sitt slag, som expanderar och kommer till Jönköping i vår. Festivalen lockar årligen 15 000 besökare.

– Vi tänkte att fler än Göteborgarna ska få njuta av den här festivalen. Vi valde Jönköping eftersom att det har ett så bra upptagningsområde, säger Stefan Adolfsson, projektledare och arrangör på Tasteful Events..

Den 9-11 mars förvandlas Elmia till paradiset för alla som älskar choklad, lakrits, delikatesser och drycker. Det utlovas allt från A till Ö då det gäller kaffe, te, cider vin, champagne, whisky och andra ädla drycker.

Under mässan samlas omkring 60 utställare från hela världen under ett och samma tak.

– Vi har nästan 8 000 olika produkter som presenteras. Mycket är så nytt att det inte har kommit ut på den svenska marknaden än. Vi har bland annat ett helt nytt lakritsmärke som heter Liq. Det är ett finskt märke som gör väldigt annorlunda lakrits. De smaksätter med exempelvis Karljohansvamp, säger Adolfsson.

Under ”Jönköpings Choklad, Lakrits & Delikatessfestival” kommer det att hållas ett stort antal provningar och föreläsningar med kända föreläsare inom sina respektive områden.

– Här kan du gå på en chokladprovning för 80 kronor, som i normala fall kostar upptill 600 kronor. Här finns massor av ovanliga saker som man kanske inte hittar i den vanliga butiken, säger Adolfsson.

Det blir också tävlingar av olika slag. Alla kan till exempel ställa upp i tävlingen Årets paj, där både en jury och festivalbesökare provsmakar de inlämnade efterrättspajerna och avgör vinnare. Utlottning av resor och en påskäggsjakt står också på programmet.

– Vi kommer bland annat att lotta ut en resa till Tobago tillsammans med Duane Dove, som är Sverige enda kakaobonde, säger Adolfsson.

Samma helg och med samma öppettider arrangeras ytterligare två mässor på Elmia, nämligen Bomässan och Jönköpings Trädgårdsmässa. Den som vill kan köpa biljett till ett rabattpris för att gå på alla tre evenemang.

– Det här är en jättesatsning, så nu hoppas vi mycket på Jönköpingsborna. Sedan får vi utvärdera efteråt om det är så stort intresse så att vi kan fortsätta att ha mässan i Jönköping, eller om det bara blir en gång, säger Adolfsson.

Biljetterna till ”Jönköpings Choklad, Lakrits & Delikatessfestival” släpps onsdag den 15 november via festivalens hemsida.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

-----

No more pages to load