Kommunalskratts senaste revy "Återtåget", drog inte så mycket folk som man hoppats. Foto: Peax

Nyårsrevyn kastar in handduken igen

Nej, det blir ingen nyårsrevy i Jönköping i år. Det är andra gången Sällskapet Kommunalskratt tvingas kasta in handduken. I 43 år hade man roat och oroat kommuninnevånarna med buskis, dans och skönsång av hög kvalitet, allt ihop inramat av glitter, glamour, fjädrar och högklackat hos balett och primadonnor.

Men 2015 fick man ställa in då på grund av att Destination Jönköping lagt in två operaföreställningar två lördagar i januari. Sällskapet vågade inte köra revyn då, man missade intäkter från två av veckans bästa dagar. Men 2016 var man tillbaka igen med en revy, men gjorde då misstaget att inte ha premiär på nyårsafton, utan i trettonhelgen. Dessa två år gjorde utan tvekan att man tappade en hel del besökare som av tradition gått på nyårsrevyn genom åren. Att gå på nyårsrevy har alltid varit en tradition för de flesta.

– Årets revy ”Återtåget” fick inte den publika respons vi hade hoppats på, vi sålde inte tillräckligt många biljetter, lite över 3 000 biljetter och det blev förlust. Vi är nere på noll nu, säger Jennie Ahlin Hoffner.

Tapp på 2 000

De senaste åren har publiksiffran legat runt 5 000 och årets tapp blev ett kostsamt sådant som nu gör att man helt enkelt inte har ekonomi att köra en revy med start på nyårsafton.

– Vi vågar inte helt enkelt eftersom styrelsen blir ekonomiskt ansvarig vid en förlust och det är inte lätt att få ngpn att ställa upp i styrelsen på de premisserna, säger Jennie Ahlin Hoffner.

Ingen styrelseordförande

Ordförande Kjell Ahlkvist avsade sig uppdraget vid senaste årsmötet och nu står  man utan ordförande då ingen ville åta sig uppdraget. Styrelsen fick dock årsmötets uppdrag att hitta en ny ordförande. Under tiden har Jennie Ahlin Hoffner gått in som ställföreträdare.

Nu står Jönköping utan nyårsrevy i år och hir  det blir nästa år vet man inte ännu. Men sällskapets mål är att komma igen. Kommunen blir dock inte utan revy. Huskvarnarevyn har sin tredje premiär 13 oktober och där är det minsann uppåt.

– Vi har redan sålt mer än hälften av våra biljetter, detta trots att vi precis dragit igång marknadsföringen på allvar. Och jag kan garantera att vi även den här gången har en högklassig revy att erbjuda, säger Gunnar Andersson, producent för årets revy.

Gott om stoff

Huskvarnarevyn har mottagits väl av både publik och recensenter och de blir spännande att se hur årets revy mottages. Stoff till en revy har det funnits gått om det här året HV:s guld, parkeringsavgifter, fler rondeller, Rosenhuset med mera.

– Snackisarna har varit otaliga. Andras olycka kan ibland bli en revymakares lycka. Så illa är det.

I Revysmedjan blir vi emellertid nästan aldrig förbannade. Vi föredrar att skratta åt eländet och det hoppas vi att vår publik också ska göra på, säger producenten Gunnar Andersson

I år ges 17 föreställningar i Huskvarna teater.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load