Rennie Mirro, Hanna von Spreti och Karl Dyall. Foto: Lars Kroon

Radarparet Mirro och Dyall i Spiras nästa musikal

Det blir musikalartisterna Rennie Mirro, Karl Dayall och Hanna von Spreti (tidigare Lindblad), som gör de ledande rollerna i Spiras nästa musikal, Broadwaymusikalen ”On the town” som får Skandinavienpremiär berättar Mats Fäldt, PR-ansvarig på Smålands Musik och Teater i ett pressmeddelande.

-Det känns fantastiskt att få göra On the Town i vackra Kulturhuset Spira, med stor ensemble och livemusik av Jönköpings Sinfonietta, säger Rennie Mirro och får medhåll av Karl Dyall.

De tre har medverkat i mängder med framgångsrika musikaler och också vunnit prestigfyllda utmärkelser för sina insatser

– Den utspelar sig i en tid som vi gillar och har en danstyp som passar oss. Räkna med massor av dans, massor av sång och mycket humor. Och glöm inte Leonard Bernsteins underbara musik! Otroligt kul att vi tre får jobba med varandra och med Roine igen. Vi har gjort massor ihop och jag ser verkligen fram emot det här, säger Hanna von Spreti.

Roine, är Roine Söderlundh, en av landets främsta och mest anlitade koreografer och arbetade senast med Billy Elliot på Stockholms Stadsteater.Han har regisserat Top Hat på Malmö Opera, Chicago Singin in the Rain där han samarbetade med Rennie, Karl och Hanna och nu är det alltså dags igen. Roine svarar här för både regi och koreografi.

För kostymdesign svarar modeskaparen och kostymören Camilla Thulin, scenograf är Frida Arvidsson och den svenska översättningen görs av Calle Norlén.

On the Town är en dansmusikal som utspelar sig i det sena 1940-talets New York, där tre matroser försöker uppleva så mycket som möjligt av ”The Big Apple” under ett dygns permission. Den är skapad av Betty Comden, Adolph Green, Jerome Robbins och Leonard Bernstein, som även gjorde musiken till bland annat West Side Story. Kända låtar är New York, New York och If I Can Cook. On the Town hade Broadway-premiär 1944 och spelades senast där 2014-2015. Den filmatiserades 1949 med bland andra Gene Kelly och Frank Sinatra i rollerna, och kom till Londons West End 1963. Under sommaren 2017 spelades On the Town på Regent’s Park Open Air Theatre, teaterns största dansmusikal hittills.

Biljetterna till föreställningarna på Spira släpps den 20 september, nu på onsdag.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load