The Livelong June har skrivit kontrakt med ryska ScentAir Records. Foto: Emelie Aspenberg

Ryskt skivbolag signar Jönköpingsband: “Rätt i tiden”

Elektropopbandet The Livelong June från Jönköping är klara för det ryska oberoende elektroniska skivbolaget ScentAir Records, baserade i Moskva. Det skriver bandet i ett pressmeddelande.

– Vi har varit i kontakt med bolaget under en längre tid för att gemensamt planera för vårt debutalbum, säger Marcus Rejnevik, The Livelong June. Nu har jag och Benny Gustavsson, som är den andra halvan av bandet, skrivit på ett kontrakt på en singel och ett album, vilka kommer att släppas under första halvan av 2018,

Stor internationell uppmärksamhet
The Livelong June har tidigare släppt två singlar på eget bolag, spelats på indiependent radiostationer i alla världsdelar, men inte minst i Tyskland, Storbritannien, Ryssland och USA, samt spelat support för Sadman och Haul, Bandet har också blivit utsett till månadens artist på Berlinbaserade radiostationen Liquid Radio två gånger och blivit uppmärksammade för sina musikvideos.

– Jag är glad över att ha The Livelong June på bolaget, säger Vladimir Romanov, VD på ScentAir Records. De har ett spännande sound med tydliga retrovibbar som ligger helt rätt i tiden. Dessutom är de intressanta med sitt fokus på djupa texter och sin beslutsamhet att nå fram.

Bandets första singel med skivbolaget släpps i januari.

-----

No more pages to load