Peter Böhme och Mattias Höijer. Foto: Hans Järeby

Så blir Coverfestivalen på Harrys

För den som undrar om det blir någon mer Coverfestival/One Night på Harrys, så kan vi  nu avslöja:

– Klart att det blir. Vi är i planeringstagen och har redan klart med en del band och en riktig toppartist. Dock för tidigt att avslöja vem det är. Det blir som vanligt en het Coverfestival den åttonde sedan starten med 20 band på tre scener, säger Peter Böhme och Mattias Höijer.

Tre scener står klara att ta emot 20 band på en och samma kväll den 26 januari. Då kan festivalbesökare få så mycket musik i kroppen att det räcker för minst ett par dagar. På Harrys scen blir det trubadurstuk och på Sliver och Red blir det hett med hopplockade band med  välkända hitartister.

– Tema den här gången är tribute och varje band får spela 40 minuter och sedan riggar vi om snabbt för nästa band, det får inte bli några döda punkter, utan högt tempo, säger Peter Böhme.

Bland de band lokala artister som kan nämnas redan nu hittar vi Marcus Kvick med Mach 5 som kör U 2-låtar och här finns Ludde Ludvigsson och Magnus Engblom med Soulcompaniet. På trubadurscenen kommer bland annat Lena Robert underhålla a la Carol King tillsammans med Magnus Engblom. I sju år har den här Coverfestivalen lockat fler och fler, publik och artister och är nu närmast att se som en institution. Peter och Mattias fick iden en kväll närde satt på Velvet, en krog där det bjuds musik med drag.

Kul grej

– Det började som en kul grej, trodde väl inte att det skulle få den här dimensionen. Det är mycket jobb, men det är ett kul sådant, att plocka ihop band som passar och är bra. Men det har gått ganska bra så här långt och Harrys har det som krävs fler lokaler och tre scener, säger Mattias.

Grabbarna kan ju lokalerna vid det här laget , de är ju delaktiga på många sätt i kritikerrosade Krogshowen. Nu när de kommit upp lite i åldern så börjar de också inse att det är viktigt att tänka på återväxten och släppa fram yngre artister.

– Den här festivalen skall det bli kul att presentera 18-åriga löftet Tiffany Tallåker, en tjej som vi lär få höra mer av. Och hon kommer att passa bra in i Coverfestivalen, säger Peter.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load